Η εποχή της άνοιξης αποτελεί χρονικά τον προθάλαμο του καλοκαιριού. Πλέον, βρισκόμαστε ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν από την έλευση του και η επιθυμία όλων είναι η βελτίωση της σωματικής μας κατάστασης.
Για πολλούς φυσικά αυτό σημαίνει δραστική μείωση του σωματικού βάρους. Ποια όμως είναι η ενδεδειγμένη θεωρεία της σωστής και αποτελεσματικής απώλειας βάρους;
Προς την κατεύθυνση αυτή, το απόσταγμα της γνώσης μου από τη διαρκή επιστημονική έρευνας σε συνδυασμό με την εμπειρική καθημερινή πράξη, επιβεβαιώνουν διαρκώς τα θετικά συμπεράσματα από την εφαρμογή της κατανάλωσης αντιοξειδωτικών ουσιών μέσω των τροφίμων. Οι διατροφικές ανακαλύψεις που συμβαίνουν καθημερινά επιβεβαιώνουν ότι οι διατροφικοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν, ίσως και καλύτερα από οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, στην αποκατάσταση της υγείας. Διαμορφώνεται πλέον η απόλυτη πεποίθηση για την ζωτική σημασία των αντιοξειδωτικών ουσιών, και επομένως της «προστατευτικής» διατροφής στην διαμόρφωση συνθηκών ενός ταχύτερου μεταβολισμού και μίας καλύτερης υγείας.
Η διατροφή που περιλαμβάνει μία σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, είναι βέβαιο ότι μπορεί να σας βοηθήσει αποτελεσματικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους, προστατεύοντας ταυτόχρονα τον εαυτό σας από τους κινδύνους που απειλούν σήμερα τη υγεία.
Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης – Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας