ΚαστοριάΚοζάνη

“In & Out in 60 Minutes”: Η εταιρεία που άλλαξε τη διασκέδαση της Κοζάνης

12999674_10208182754102894_689907204_o

Η τρέλα με τα Escape Games γιγαντώνεται στη Δυτική Μακεδονία μέσα από το «In & Out in 60 Minutes». Αναλύσαμε το φαινόμενο, καταγράψαμε την εκπληκτική πορεία της εταιρείας και πήραμε μία γερή δόση μυστηρίου!

Η γνωριμία της Κοζάνης με το Παγκόσμιο Φαινόμενο

Τα πρώτα βήματα στην Πλατεία Ελευθερίας είναι νωχελικά. Τα παλτό έχουν αντικατασταθεί από κοντομάνικα μπλουζάκια, αλλά η διάθεση για μυστήριο δεν έχει αλλάξει. Επίδοξοι «ντετέκτιβ» σταματούν στο Νο2 της οδού, ανεβαίνουν αρχικά δειλά τα σκαλοπάτια και γνωρίζονται με τον χώρο. Τα Escape Games είναι, άλλωστε, ένα φαινόμενο σχετικά άγνωστο στην περιοχή. Η γέννησή τους συναντάται στην Ασία, συνέχισαν το ταξίδι τους στην Αμερική, γιγαντώθηκαν στην Ευρώπη και εδώ και δύο περίπου χρόνια έχουν χτυπήσει την πόρτα και της Ελλάδας.

Η περιοχή μας πρωτογνώρισε τα Escape Games πριν από περίπου οκτώ μήνες, όταν ο Δημήτρης Καραμήτσος και ο Φίλιππος Δόλλας αποφάσισαν να ανοίξουν την πρώτη επιχείρηση με Δωμάτια Απόδρασης στη Δυτική Μακεδονία, με έδρα την Κοζάνη. Έκτοτε η πορεία είναι γνωστή. Οι νωχελικές κινήσεις μετατράπηκαν σε έξαψη, η περιέργεια σε ενθουσιασμό και οι φωνές των παικτών αντηχούν σε ολόκληρη την Πλατεία Ελευθερίας, προτού… μεταφερθούν στο Facebook μέσα από την επίσημη σελίδα του παιχνιδιού.

Η αναγνώριση στα μίντια και η ψυχολογική προσέγγιση

Το ιδιαίτερο με το «In and Out» είναι ότι κατάφερε κόντρα στο ρεύμα της εποχής να δημιουργήσει Hand Made, δικά του δωμάτια, αυξάνοντας την ποιότητα της διασκέδασης σε μία περιοχή όπου οι εναλλακτικές λύσεις είναι περιορισμένες. Μέσα από έξυπνους γρίφους και αριστοτεχνικά μελετημένες θεματικές, η επιχείρηση κατάφερε όχι μόνο να προσεγγίσει τους τοπικούς ντετέκτιβ, αλλά και επίδοξους Σέρλοκ Χολμς των γειτονικών πόλεων, με κατοίκους της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Πτολεμαΐδας, των Γρεβενών, ακόμα και της Θεσσαλονίκης να συνδυάζουν την επίσκεψή τους στην πόλη με την εμπειρία ενός δωματίου. Κατορθώματα που δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από την τοπικό και πανελλήνιο τύπο, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το «In and Out in 60 Minutes» επανειλημμένα, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην τουριστική κίνηση της πόλης. Πρόσφατα η ιστορία της εταιρείας φιλοξενήθηκε στα «Χρώματα του Διαβήτη», το περιοδικό της Κάρτας Διαβήτη, ένα από τα πιο δημοφιλή θεματικά περιοδικά στη χώρα. Στο αφιέρωμα έγινε μία προσπάθεια να μελετηθεί και ψυχολογικά γιατί ο κόσμος επιλέγει όλο και πιο στοχευμένα τη συγκεκριμένη διασκέδαση, με τη Μαίρη Βαρβαρούση, Κλινική Ψυχολόγο του Α.Π.Θ., να αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Τα δωμάτια απόδρασης και γενικότερα τα διαδραστικά παιχνίδια επίλυσης μυστηρίου επιτρέπουν στα άτομα να βιώσουν συναισθήματα που υπό άλλες συνθήκες δε θα βίωναν τόσο συχνά στην καθημερινότητα τους. Προσφέρουν συγκίνηση μέσω ενός δημιουργικού και ενεργητικού τρόπου σε ένα ακίνδυνο και ελεγχόμενο πλαίσιο. Άλλωστε ποιος δε θα ήθελε να εμπλακεί σε ένα μυστήριο που σίγουρα έχει λύση χωρίς να υπάρχουν αρνητικές συνέπειες, όταν τα άτομα δεν καταφέρνουν να επιτύχουν;».

Η «Βόμβα», η «Ληστεία» και μία… «Supernatural» «Φυλακή»!

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το «In and Out in 60 Minutes» κατάφερε να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό πλαίσιο ψυχαγωγίας για την περιφέρεια κι όχι μόνο, κατασκευάζοντας στην αρχή 3 δωμάτια, τα οποία αγαπήθηκαν από την πρώτη στιγμή. «Η Βόμβα», «Η Ληστεία» και η «Φυλακή» έκλεψαν τις εντυπώσεις με το πρωτοποριακό τους στήσιμο, γεννώντας μικρούς θρύλους γύρω από τον τρόπο απόδρασης. Ειδικότερα, η «Φυλακή» αποτέλεσε έναν σύγχρονο μύθο για τους λάτρεις των συγκεκριμένων παιχνιδιών, καθώς στο πρώτο διάστημα λειτουργίας του δωματίου, μόνο μία ομάδα είχε καταφέρει να αποδράσει, ερχόμενη, μάλιστα, από την πόλη της Πτολεμαΐδας.

Στη συνέχεια, προστέθηκε στη συλλογή ακόμα ένα δωμάτιο, αυτό του «Supernatural», όπου οι παρέες «μεταφέρονται» νοητικά από το κέντρο της Κοζάνης στο διάσημο Roosevelt Hotel, το οποίο έχει στοιχειωθεί από πνεύματα και πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις… υπερφυσικές τους δυνάμεις για να καταφέρουν να αποδράσουν. Πρόκειται φυσικά για το πρώτο τρομακτικό δωμάτιο που δημιουργείται στην περιοχή και αποτελεί ένα από τα λίγα του είδους πανελλαδικά. Ο χώρος, άλλωστε, κρύβει από πίσω του προηγμένη τεχνολογία, ενώ επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε άτομα που έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια (εναλλακτικά είναι απαραίτητη η ύπαρξη κηδεμόνα).

«Από την αρχή της λειτουργίας μας είχαμε ως στόχο να προσφέρουμε αυτό το διαφορετικό στη Δυτική Μακεδονία κι όχι μόνο. Να δώσουμε ακόμα μία πρόταση διασκέδασης στο κοινό, το οποίο φεύγει χαμογελαστό από τα δωμάτια, είτε καταφέρει να αποδράσει, είτε όχι. Το πραγματικό νόημα, άλλωστε, είναι οι παρέες να βρουν λίγο χρόνο για τις ίδιες, παίζοντας, γελώντας και κλείνοντας για λίγο τις οθόνες των κινητών», αναφέρει ο Δημήτρης, την ώρα που ο Φίλιππος στέκεται στις εναλλακτικές δράσεις που έχουν γίνει στα δωμάτια.

«Οι χώροι προσφέρονται για πολλές δράσεις και σκοπός μας είναι να γίνουν ακόμα περισσότερες στο μέλλον. Πρόσφατα μία παρέα κοριτσιών οργάνωσε ολόκληρο πάρτι γενεθλίων στην κολλητή τους φίλη, προσαρμόζοντας τους γρίφους ώστε να είναι συνδεδεμένοι με την εορτάζουσα! Στο τέλος τα μπαλόνια και μία τεράστια τούρτα ήταν το καλύτερο φινάλε μίας αξέχαστης εμπειρίας», προσθέτει.

Η πρώτη Κάρτα Ντετέκτιβ, το πλάνο επέκτασης και ο Μάιος των ανακοινώσεων

Οι καινοτομίες της εταιρείας δε σταματούν εδώ, καθώς είναι η πρώτη που δημιούργησε την περίφημη «Κάρτα Ντετέκτιβ», η οποία προσφέρεται δωρεάν σε όσους συμπληρώσουν τη φόρμα με τα στοιχεία και χαρίζει μία σειρά από πλεονεκτήματα, όπως έκπτωση στις επισκέψεις, προνομιακή μεταχείριση στις εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Και επειδή το φαινόμενο απλώνεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το «In and Out» έχει ήδη συμφωνήσει για την επέκτασή του, από τον Σεπτέμβρη, τόσο εντός της Δυτικής Μακεδονίας όσο και εκτός, επιθυμώντας να προσφέρει μία αυθεντική hand made διασκέδαση σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Παράλληλα, τον Μάιο θα ανακοινωθεί ακόμα μία πρωτοποριακή συνεργασία, για τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου θεματικού δωματίου, που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και θα αποτελέσει μέρος μίας πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης.

Στο «In and Out», άλλωστε, οι εκπλήξεις και τα μυστήρια δε σταματούν ποτέ!

Κλείσε τώρα τη δική σου θέση και «απέδρασε» από την καθημερινότητα:

http://www.inandoutin60min.gr/

Πλατεία Ελευθερίας 2, Κοζάνη, 24610506070


13000668_10208182754942915_1318696167_o
12999501_10208182754222897_1904291681_o 13000513_10208182755182921_897473153_o 13016829_10208182753942890_743576129_o 12999454_10208182751982841_1341234133_o 13036591_10208182752702859_1424175025_o

 

kozan.gr

 

περισσότερα
Back to top button