Καστοριά

Σήμερα – “Η Μπουτίκ για Αυτόχειρες” στην Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς (βίντεο)

7-12850_n

Σε μία πόλη που το μόνο που ευδοκιμεί είναι οι αυτοκτονίες η μόνη επιχείρηση που θα μπορούσε να πάει καλά είναι ένα μαγαζί αυτοκτονιών.

Σε αυτή την οικογενειακή επιχείρηση των Tuvache, που ανθεί μέσα στην πιο ζοφερή μιζέρια των εποχών, μπορεί κανείς να βρει τα πάντα για να αυτοκτονήσει πιο εύκολα, από στιλέτο μέχρι εξωτικό δηλητήριο, παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις για τους πολίτες της κατάθλιψης και της απογοήτευσης. Σε αυτή την οικογένεια ένα περίεργο παιδί όμως γεννιέται.

Ο Alan από την πρώτη στιγμή που έρχεται στον κόσμο φέρει ένα ασυνήθιστο χαμόγελο αισιοδοξίας, πηγή έμπνευσης για όλους και φέρνει την οικογένεια μπροστά σε μία μεγάλη οικονομική καταστροφή!

Η ταινία κινουμένων σχεδίων βασίζεται στο βιβλίο του 2006 που έγραψε ο Γάλλος Jean Teulé με πολύ μεγάλη δόση μαύρου χιούμορ και ένα διαφορετικό από το βιβλίο τέλος, πιο αισιόδοξο και κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Πατρίς Λεκόντ, αγαπητός στο κοινό από ταινίες όπως “Ο Εραστής της Κομμώτριας“ και “Ridicule“, μας παρουσιάζει αυτή τη φορά ένα τρισδιάστατο animation, το οποίο παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ των Καννών.

 

danaoscinema.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button