Ελλάδα

Ζυμαρικά με σάλτσα τόνου

gomeno_teaser_f169b6df24d437c049154cd893d0db41Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, λιγκουίνι)
  • 1 κονσέρβα τόνος σε λάδι
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλικομμένο
  • 1 πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες
  • 2-3 φρέσκες, ώριμες ντομάτες ή 250-300 γρ. ντοματάκι με κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κονσέρβα
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελιές (προαιρετικά)
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια .
  2. Μόλις σοταριστούν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές, ρίχνετε τις φρέσκες ντομάτες ή τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε προαιρετικά το μοσχοκάρυδο και μαγειρεέυετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Μόλις η σάλτσα δέσει, ρίχνετε τον τόνο, τον κομματιάζετε με ένα πιρούνι και ανακατεύετε. Αναμειγνύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τόνου, προσθέτε τις ελιές (προαιρετικά) και σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button