Υλικά συνταγής
- 250 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, λιγκουίνι)
- 1 κονσέρβα τόνος σε λάδι
- 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλικομμένο
- 1 πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες
- 2-3 φρέσκες, ώριμες ντομάτες ή 250-300 γρ. ντοματάκι με κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κονσέρβα
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ελιές (προαιρετικά)
- μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια .
- Μόλις σοταριστούν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές, ρίχνετε τις φρέσκες ντομάτες ή τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε προαιρετικά το μοσχοκάρυδο και μαγειρεέυετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Μόλις η σάλτσα δέσει, ρίχνετε τον τόνο, τον κομματιάζετε με ένα πιρούνι και ανακατεύετε. Αναμειγνύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τόνου, προσθέτε τις ελιές (προαιρετικά) και σερβίρετε.