ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Δημοτική βιβλιοθήκη Καστοριάς: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά

vivliothiki-kastoriasΤο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», έχει ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του. Το ΚΠΙΣΝ, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της κατασκευής του στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς, με αφορμή τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, φιλοξενεί στο χώρο της, από τις 2 έως τις 8 Απριλίου, τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά. Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη μας ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

 

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

 “Πηγαινέλα στα σύννεφα” του Α. Κυριτσόπουλου

 Οι συλλογές παιχνιδιών που πια έχουν μεγαλώσει, σώζουν τον ήρωα της ιστορίας μας.  Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί η ποίηση και ο τρόπος που αυτή μας συνδέει με την παιδική μας ηλικία.

Φτιάχνουμε μια συλλογή λέξεων από ποιήματα του Σαραντάρη και μ’αυτές τις λέξεις δημιουργούμε τα δικά μας ποιήματα

Τρίτη 5 Απριλίου  2016

 Ο κήπος του Ματίς

Μέσα από το  βιβλίο της Samantha Friedman, οργανώνουμε ένα εργαστήριο κολάζ με χαρτιά, ακολουθώντας κι εμείς τη διαδρομή που ο ζωγράφος Ματίς ακολούθησε για να φτάσει στα διάσημα έργα του !

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Όταν ένα βιβλίο μιλάει για ένα άλλο

 

Μερικά βιβλία έχουν την ιδιότητα να μας ανοίγουν ένα παράθυρο και να μας επιτρέπουν τη θέα σε ένα άλλο βιβλίο με το οποίο συγγενεύουν.

Στο βιβλίο της Julia Dοnaldson, «Ο Ηλίας που αγαπούσε τα βιβλία», θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα πιο γνωστά βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας και με αφορμή αυτά, ψάχνοντας μέσα στη βιβλιοθήκη θα  παίξουμε ένα παιχνίδι !

 

Πέμπτη 7 Απριλίου  2016

Μικραίνοντας και μεγαλώνοντας μέσα στα βιβλία

«Ο πιλότος και ο μικρός πρίγκιπας» του Peter Sis

 

Η εικονογράφηση ενός βιβλίου μας βοηθάει να τοποθετούμαστε μέσα στο χώρο της αφήγησης, είτε ως νάνοι είτε ως γίγαντες. Η πτήση που μας προσφέρει το βιβλίο του Peter Sis θα είναι η αφετηρία για ένα ταξίδι από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο

 

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 το απόγευμα.

Η απόλαυση να διαβάζεις μέσα στο σκοτάδι.

Φτιάχνουμε σπηλιές  κι εκεί, μέσα στο σκοτάδι, διαβάζουμε το βιβλίο της Isol  «Νοτούρνο»

Όλες οι δράσεις  απευθύνονται  σε παιδιά  8 ετών και πάνω.

 

                                                Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ                                     

                                                    Μυλωνάς Θεόδωρος

περισσότερα
Back to top button