Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
- 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 220-250 ml χλιαρό νερό
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το νερό κα διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνετε κανά δεκάλεπτο στην άκρη, και στη συνέχεια προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε το μείγμα.
- Ρίχνετε και το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ομοιογενή, που να μην κολλάει στα χέρια σας και τα τοιχώματα του μπολ. (Αν η ζύμη «επιμένει» να κολλάει προσθέτετε λίγο αλευράκι.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και τις αφήνετε σκεπασμένες για μισή ώρα. Στη συνέχεια, ανοίγετε με τα χέρια κάθε μπάλα σε πίτα. Τηγανίζετε κάθε πίτα για λίγο κι απ’ τις δύο πλευρές ή ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Αγαπημένες και πολλαπλώς χρήσιμες, αφού γίνονται από σουβλάκι και …τοστ μέχρι βάση πίτσας! Γιατί να καταναλώνουμε πάντα του εμπορίου;