Καστοριά

Η παρέλαση είναι γιορτή (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

parelasi

Χρόνια πολλά να είναι καλά η χώρα μας η πατρίδα μας γιατί προϋπόθεση να είμαστε εμείς καλά είναι να έχουμε μια χώρα, μία πατρίδα ,ένα τόπο δικό μας που τον φροντίζουμε και μας προστατεύει! Αξιοπρέπεια ,περηφάνια, ελευθερία χωρίς πατρίδα δεν υπάρχουν! Ελπίζω η χιονόπτωση να σταματήσει για την παρέλαση. Η εικόνα με τα παιδιά να τουρτουρίζουν δεν συνάδει με το πνεύμα της ημέρας. Καμαρωτά και χαρούμενα τα περιμένουμε. Προσωπικά καμάρωσα τα δικά μου παιδιά στις παρελάσεις και χαίρομαι που κάποιοι άλλοι σήμερα με την σειρά τους θα τα καμαρώσουν κι αυτοί. Οι πολέμιοι της παρέλασης κόπασαν!! Έτσι δεν φαίνεται φαίνεται!

Η παρέλαση αγαπητοί μου ,δεν γίνεται για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και μόνο! Είναι γιορτή για το έθνος, για τους ανθρώπους που με τους αγώνες τους κράτησαν όρθια την χώρα μας, για την ιστορία μας ,τις παραδόσεις μας, την γλώσσα μας. Αυτός που εκπροσωπεί το Ελληνικό κράτος ,αυτός πρέπει να είναι το τιμώμενο πρόσωπο. Μόνο που δεν τιμούμε αυτό καθ΄ αυτό το πρόσωπο αλλά την ιδιότητά του .Είναι ο τίτλος που κάθεται απέναντι στους μαθητές και στους φαντάρους. Γι αυτό χαίρομαι που δεν βλέπω αυτήν την αντίδραση και την προτροπή για βία στις παρελάσεις. Τόσα χρόνια με στεναχωρούσε που κάποιοι ήθελαν να ματαιώσουν, να χαλάσουν με κάθε τρόπο την γιορτή. Τώρα δεν βλέπω εκείνο το γενικό ξεσηκωμό τα άρθρα και τις προτροπές να καταργηθούν.

Προσωπικά έχω μια διαχρονική στάση υπέρ. Με ένα απλό επιχείρημα. Εάν καταργηθούν δεν θα έχουμε καμία εκδήλωση και θα μένουμε στο σπίτι για περισσότερο…΄ύπνο; Σ΄ αυτό το ερώτημα δεν απαντούσαν κάποιοι. Τι θα κάνουμε όταν αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που γιορτάζουμε; Βρήκατε εναλλακτική λύση; Εννοείται φυσικά ότι οι απλοί πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν τις απόψεις τους ,τις σέβομαι, δεν έχω τίποτα εναντίον τους, αλλά για κάποιους στρατευμένους πολιτικά που μας είχαν ζαλίσει επί μακρόν γιατί τώρα σωπαίνουν; Άλλαξαν; Μήπως επειδή οι “δικοί τους” θα κάθονται πάνω στις εξέδρες; Εμένα και άλλους δεν με πειράζει! Δεν με τρελαίνουν αισθήματα ζήλιας, εμπάθειας , κακοήθειας που τρέλανε μερικούς από αυτούς! Που δεν μπορούσαν έστω μια μέρα να είναι υπεράνω κόμματος και σκοπιμότητας .

Αναρωτιέται κάποιος τι σωστό υποστήριζαν τόσα χρόνια. Ένα μετά το άλλο εγκαταλείπουν τα πιστεύω τους. Αλλάζουν όμως από την πίεση του χρόνου. Αυτό δεν είναι πρόοδος. Πρόοδος είναι να προβλέπεις αυτό που θα γίνει και να προσαρμόζεις έγκαιρα την πολιτική σου ανάλογα. Το να υποστηρίζει άλλα αντ’ άλλων και όταν δεν τα κάνεις να γυρίζεις προς αυτούς που σε ρωτούν να απαντάς . “Τι να κάνουμε; Εγώ αγωνίστηκα ..μάτωσα, γι αυτά αλλά είμαι αναγκασμένος να κάνω άλλα”, αυτό μόνο πρόοδος δεν είναι! Θα ‘λεγα τι είναι αν δεν ήταν… μέρα γιορτής.

Και πάλι χρόνια πολλά για την πατρίδα μας και για όλους τους Έλληνες!

Ενωμένοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να την κρατήσουμε στον αναπτυγμένο κόσμο!

 

 

περισσότερα
Back to top button