Υλικά
500 γραμ. αλεύρι Φαρινάπ [φουσκώνει μόνο του] 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο ”Φλώρα”
1 ”””””””””””””””””χυμό πορτοκάλι
1 ””””””””””””””””’ λευκό κρασί
1 1/2 ”””””””””””””’ ζάχαρη
350 γραμ. κομπόστα ροδάκινο [
1 κ.γ. σόδα φαγητού,
1 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού
μισό κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατώνω τα υγρά υλικά και την ζάχαρη με το σίρμα 5΄-6΄λεπτά.Στον χυμό πορτοκαλιού έχω ανακατώσει την σόδα .
Στο τέλος προσθέτω το αλεύρι με το μπεϊκιν και ανακατώνω .
Στην συνέχεια, αδειάζω το υλικό σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, απο πάνω βάζω την κομπόστα κομμένη σε φέτες, αφού πρώτα αλευρώσω τις φετούλες.
Φουρνίζω το γλυκό και το ψήνω 45΄λεπτά με 1 ώρα……στους 180 βαθμ. παίζει ρόλο και ο φούρνος.
Η φόρμα που χρησιμοποιώ ανοίγει απο δίπλα και βγαίνει το γλυκό ευκολότερα.
Η φόρμα είναι 26 Νο
Καλή σας επιτυχία
Μαρία
ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Δεν πρέπει χωρίς ανάγκη να ανοίγεις στον άλλον την καρδιά σου.
Μέσα σε χιλιάδες, ίσως βρείς μόνο έναν, που θα μπορέσει να κρατήσει το μυστικό σου.
Όταν εμείς οι ίδιοι δεν το κρατάμε μέσα μας, πώς μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα το κρατήσουν οι άλλοι;
Σεραφείμ του Σάρωφ