Προκηρύξεις

Προσλήψεις 15.000 ανέργων με επιδότηση 500 ευρώ μέσω ΟΑΕΔ

OAED

Σήμερα Πέμπτη 24 Μαρτίου, «ανοίγει» ο ΟΑΕΔ τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις επιχειρήσεις για την πρόσληψη συνολικά 15.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, με κίνητρο την επιδότηση του μισθού και των εισφορών που αναλογούν έως 500 ευρώ τον μήνα.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους το 12μηνο πριν από τον μήνα υποβολής της αίτησης και θα τις διατηρήσουν μαζί με τους επιδοτούμενους για τουλάχιστον 12 μήνες αν επιλέξουν να επιχορηγηθούν για 9 μήνες ή 15, αν παρατείνουν το πρόγραμμα στους 12 μήνες. Η επιδότηση θα καταβάλλεται κατά τον μήνα στον οποίο αντιστοιχεί, μέχρις ότου συμπληρωθεί το ανώτατο ποσό της επιχορήγησης.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) αίτηση υπαγωγής – υπεύθυνη δήλωση που εμπεριέχει την εντολή κενής θέσης, (μέχρι εξάντλησης των διαθέσιμων θέσεων του προγράμματος), υπό την προϋπόθεση να έχουν παραλάβει κλειδάριθμο από τα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ της περιοχής τους, με τον οποίο έχουν πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (e- services). Θα έχουν, επιπλέον, δικαίωμα προεπιλογής με βάση τα βιογραφικά των ανέργων.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι

γοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης και να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

Πηγή: imerisia.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button