ΕλλάδαΚαστοριά

Μαρία Αντωνίου προς Κ. Γαβρόγλου: “Δεν είμαστε μαθητές…Δεν είστε καθηγητής σε Πανεπιστήμιο”!

87654987654

Ενταση προκλήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ,  όταν  ο Βουλευτής Τριαντ. Μυταφίδης απευθυνόμενος προς τους Βουλευτές της  αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε:  

«Να σας θυμίσω τα έργα και τις ημέρες σας; Πόσες χιλιάδες εκπαιδευτικούς στείλατε στον ψυχίατρο από την τεχνική εκπαίδευση για να πάρουν αντικαταθλιπτικά; Ποια οικονομία κάνατε όταν πληρώνατε 75% του μισθού τους και τους είχατε εκτός σχολείο γιατί οι φίλοι σας οι σχολάρχες ήθελαν να κατασπαράξουν την τεχνική εκπαίδευση; Να σας θυμίσω την ημέρα που καταργήσατε τις ειδικότητες ο Υπουργός σας εγκαινίαζε ιδιωτικό ΙΕΚ. Τώρα κόπτεσθε για την δημόσια εκπαίδευση, από πού  και ως πού; Θέλετε να τα ξεχάσουμε αυτά;»

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ:..

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: Ο διάλογος είναι μια ζωντανή διαδικασία. Είπατε ότι δεν θέλετε παράλληλους μονολόγους. Όσοι έχετε λερωμένη  τη φωλιά σας δικαίωμά σας είναι να αντιδράτε, αλλά θα τα ακούσετε εδώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Μηταφίδη…

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: Θα τα ακούσετε. Δεν πρόκειται να υπάρξει άφεση αμαρτιών.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Νομίζω ότι αυτός δεν είναι εθνικός διάλογος για την παιδεία. Επιτρέψτε μου, κύριε Πρόεδρε, λυπάμαι, αλλά αυτός δεν είναι εθνικός διάλογος.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ :

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Ψαριανέ, σας παρακαλώ.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: Να κλείσω με το εξής. Να σας πω ποιο είναι το χειρότερο απ’ όλα; Όσοι μιλάτε για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να σκεφτείτε αυτή τη στιγμή ότι άνθρωποι οικογενειάρχες στα τριάντα τους χρόνια με 400, 500 ευρώ, ωρομίσθιοι που δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους, δίνουν τη μάχη για να υπάρχουν σχολεία. Εγώ θα το θεωρούσα ανήθικο οι βουλευτές των χιλιάδων ευρώ αποζημίωσης να είναι τόσο πολύ, θα έλεγα, κατηγορηματικοί για τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη για τη μόρφωση των παιδιών κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. Ας το σκεφτόμαστε πάρα πολύ. Γιατί κατά τη γνώμη μου το πιο κρίσιμο ζήτημα …

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ : Βάζετε, δηλαδή, σε έκπτωση τη μόρφωση των παιδιών;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: Το πιο κρίσιμο ζήτημα στην εκπαίδευση είναι ότι δεν κατακερματίστηκαν μόνο οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με πρώτο θύμα τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, που δεν είχαν καμία απολύτως προστασία και ήταν  στο έλεος των σχολαρχών, αλλά και οι συνειδήσεις τους, με προφανή στόχο βέβαια να χτυπηθεί και το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών.
Πρέπει, λοιπόν, να πάμε σε μια λογική κατά τη γνώμη μου που να ανασυγκροτήσει  το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, να ξαναδώσει στους εκπαιδευτικούς το κύρος εκείνο που είχαν και όχι να βρίσκονται συνεχώς υπό κατηγορία και να τους έχουμε φορτώσει όλο το κοινωνικό πρόβλημα της χώρας. Αυτή είναι η άποψή μου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ευχαριστώ, κύριε Μηταφίδη.
Σας παρακαλώ να αφήσουμε τον καθένα και την καθεμία να εκφράζεται όπως θέλει και να λέει ό,τι θέλει.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ :

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Ψαριανέ, ο καθένας δεν θέλει …

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ : ...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Ψαριανέ, να συμφωνήσουμε σε κάτι;
Κύριε Ψαριανέ, έλεος!

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ:  Έλεος έπρεπε να πείτε στον κ. Μηταφίδη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ήρθατε πριν πέντε λεπτά και δεν αφήνετε ούτε καν εγώ να μιλήσω. Ακούτε τι σας λέω;

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Δεν είμαστε μαθητές, κύριε Πρόεδρε. Δεν είστε καθηγητής σε πανεπιστήμιο, κύριε Πρόεδρε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Τυχαίνει να είμαι, λοιπόν.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Δικαιούμαστε να ομιλούμε. Δεν μπορεί, όμως, να δυναμιτίζει το διάλογο ένας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητάτε, ως ΣΥΡΙΖΑ, συναίνεση σ’ έναν εθνικό διάλογο. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, κύριε Πρόεδρε. Και σας είπα, εδώ δεν είστε καθηγητής, είστε Πρόεδρος μιας Επιτροπής. Επομένως, θα βάζετε σε τάξη και τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Θα βάλω σε τάξη μονάχα αν υπάρχει προσωπικό θέμα. Αν υπάρχει πολιτικό θέμα, δεν θα βάλω κανέναν σε τάξη, συμπεριλαμβανομένου κι εσάς. Εάν θέλετε να ξαναπαίξουμε διάφορες μαγνητοσκοπημένες συζητήσεις, να δείτε τι έχετε πει κατά καιρούς και με τι ύφος το είπατε. Και καλώς το είπατε.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Τι εννοείτε; Δε μπορούμε να τοποθετηθούμε; Δεν έχουμε το δικαίωμα της τοποθέτησης;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ακριβώς αυτό λέω. Δεν ακούτε. Εγώ λέω ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, φτάνει να μη θίγει προσωπικά κάποιον άλλον συνάδελφο. Προσωπικά. Οι πολιτικές απόψεις μπορεί να είναι χαώδης. Αυτό όμως το κατακτήσαμε εδώ. Σας παρακαλώ.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Δηλαδή, κύριε Πρόεδρε, ότι είσαστε πουλημένοι προδότες μπορώ να το λέω;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δεν το είπε σ’ εσάς, όμως, προσωπικά. Πείτε το, έχετε πει και χειρότερα κ. Ψαριανέ.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Τότε να το πω κι εγώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Πείτε το, έχετε πει και χειρότερα, κ. Ψαριανέ.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, με τη διαφορά ότι εδώ ήρθαμε να συζητήσουμε έναν εθνικό διάλογο για την παιδεία. Όταν, λοιπόν, έχουμε πει πολλές φορές ότι αυτός είναι προσχηματικός και αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις των συναδέλφων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τότε γιατί μας καλείτε σ’ έναν εθνικό διάλογο για την παιδεία;

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ήρθαν οι Ακόλουθοι και είχατε βουλοκέρι στ’ αυτιά σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Χαρακόπουλε, δεν βοηθάτε. Σας παρακαλώ, είστε πολύ πεπειραμένος πολιτικός για να εκφράζεστε μ’ αυτόν τον τρόπο.
Λέω, λοιπόν, από την αρχή πάλι, ότι ο καθένας και η καθεμιά έχει δικαίωμα να εκφράζει ό,τι θέλει πολιτικά, με όποιον τόνο θέλει. Τον χαρακτηρίζει η κοινωνία που μας βλέπει. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να θίγει κάποιον άλλον συνάδελφο προσωπικά.
Το λόγο έχει ο κ. Μουμουλίδης.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Εγώ θέλω να ενημερώσω τους αγαπητούς συναδέλφους, επειδή το σύστημα μετάδοσης τηλεοπτικής είναι ασύρματο, χρειάζεται κάποιο χρόνο για να κάνει πλάνο σ’ αυτόν που μιλάει, επομένως μη προσπαθείτε να το εκμεταλλευθείτε, δεν βοηθάει.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς δεν έχουμε σκηνοθετικές εμπειρίες.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ: Σας το λέω για το μέλλον, γιατί μάλλον δε σας βοηθάει.

 

esos.gr

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button