Υλικά
- 3/4 του φλιτζανιού σπορέλαιο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια κρύο νερό
- 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 6 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 βανίλιες
- 3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
- Για την επικάλυψη
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτουρα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε το ξίδι, το νερό, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψί αλειμμένο με λάδι πασπαλισμένο ελαφρά με αλεύρι και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο περίπου 180°C για 45′. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Βάζετε το ελαιόλαδο και ανακατεύτε. Περιχύνετε το κέικ με τη σοκολάτα και σερβίρετε.