Υλικά
- Για τη βάση
- 200γρ. μπισκότα αμυγδάλου
- 100 γρ. βούτυρο
- 50γρ. καρύδια πεκάν καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
- Για την κρέμα
- 400γρ. τυρί κρέμα (ανθότυρο ανάλατο ή μασκαρπόνε ή ρικότα)
- 2 αυγά, ξεχωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 φύλλα ζελατίνας
- 200 ml γάλα εβαπορέ
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας λικέρ πικραμύγδαλου
- λίγο αλάτι
- 6 κουταλιές της σούπας βύσσινο γλυκό
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τη βάση για το cheesecake ζεσταίνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Τρίβετε τα μπισκότα στο μικρό μπλέντερ και τα ανακατεύετε με το βούτυρο και τους ξηρούς καρπούς. Στρώνετε το μείγμα σε μία φόρμα με κινητά τοιχώματα και πιέζετε για να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει.
- Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλάτι και το εβαπορέ και χτυπάτε με το σύρμα. Αφού το μείγμα ζεσταθεί, χωρίς να βράσει, ρίχνετε τις ζελατίνες στραγγισμένες και ανακατεύετε να διαλυθούν καλά . Αφήνετε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
- Χτυπάτε το τυρί κρέμα στο μίξερ να γίνει σαν κρέμα και το ανακατεύετε μαζί με το λικέρ και το μείγμα κρόκων – γάλακτος και ζελατίνης. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για να γίνει σφιχτή και ανακατεύετε τη μισή με το μείγμα τυριού.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνετε και αυτά στο μείγμα του τυριού με απαλές κινήσεις. Αδειάζετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Κόβετε το cheesecake σε τριγωνικά κομμάτια γαρνίρετε με το βύσσινο και την υπόλοιπη σαντιγί και σερβίρετε.