Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 5 ασπράδια αυγών
- 100 γρ. αλεύρι
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- μερέντα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για το γέμισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Ποσθέτετε το κακάο και σνεχίζετε το ανακάτεμα για 1′ ακόμα.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τις βανίλιες και ενώνετε με το μείγμα βουτύρου ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Προσθετετε το αλεύρι και ανακατεύετε.
- Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι απλώνετε το μείγμα αφήνοντας κενό ανάμεσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 7 – 8′. Δεν πρέπει να ψηθούν παραπάνω για να παραμείνουν μαλακά.
- Όσο είναι ακόμα ζεστά και με γρήγορες κινήσεις τυλίγετε τα φύλλα σε ένα μολύβι. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα γεμίζετε με μερέντα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής.