Ελλάδα

Γλυκά μπαστουνάκια με ψωμί του τοστ, πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

psomi_mereda_0f02758e2aa3e0ad34e3a9cde6e0df3bΓια τους μικρούς και τους μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας

Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 μπανάνες κομμένες σε κυβάκια
  • 8 μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα
  • 8 κουταλιές της σούπας πραλίνη φουντουκιού
  • φρέσκο γάλα
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί. Περνάτε κάθε φέτα ψωμιού με τον πλάστη, έτσι ώστε να πατηθεί αρκετά και να λεπτύνει.
  2. Αλείφετε με πραλίνα φουντουκιού την μία πλευρά του ψωμιού κατά μήκος και προσθέτετε την μπανάνα σε πολύ μικρά κυβάκια και το θρυμματισμένο μπισκότο.
  3. Ρολάρετε δημιουργώντας μπαστουνάκια, τα βουτάτε σε λίγο γάλα και τα τοποθετείτε πάνω σε ένα αντικολλητικό ταψί με το ανοικτό σημείο προς τα κάτω.
  4. Πασπαλίζετε με ζάχαρη κρυσταλλική και ψήνετε για 10’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200⁰C. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν για 3’ και σερβίρετε.

Τη συνταγή την ανακαλύψαμε στο λαχταριστό Συνταγότοπο www.syntages.papadopoulou.gr της εταιρείας μπισκότων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button