Γλυκό κανείς;
Υλικά
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι γάλα κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
- το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει. Προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας, αφήνετε το μείγμα για 1′ περίπου και στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
- Βγάζετε το σοκολάτα από τη φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Εν τω μεταξύ με ένα πιρούνι έχετε ανακατέψει καλά το γιαούρτι για να αφρατέψει. Ρίχνετε το γιαούρτι στη σοκολάτα και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2′-3′ ακόμη.
- Μοιράζετε τη μους σε 6 μπολάκια και αφήνετε το στο ψυγείο για περισσότερες από 2 ώρες. Αν θέλετε, πριν σερβίρετε τρίβετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού από πάνω.