Καστοριά

Νέους στόχους, νέες προοπτικές από το νέο ΔΣ των Τριτέκνων Καστοριάς (ρεπορτάζ)

76543

       Στον απολογισμό του έργου για την  διετία που πέρασε, καθώς και τις διεργασίες εκλογής των νέων μελών που θα απαρτίζει το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Τριτέκνων Καστοριάς, προχώρησε  την περασμένη  Κυριακή  το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς ο ομώνυμος Σύλλογος. .

Αξίζει να θυμίσουμε ότι τα τελευταία  χρόνια, ο συγκεκριμένος σύλλογος έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο  στην κοινωνία της πόλης μας  Για αυτόν προτεραιότητες αποτελούν  οι σημαντικές και αξιόλογες δράσεις, που  σκοπό  έχουν τη στήριξη  οικογενειών με τρία παιδιά. 

 

Επανεκλέγει  πρόεδρος  η Ευαγγέλια Βασιλείου

 Μετά την συγκρότηση του συλλόγου σε σώμα ,η επανα-εκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου, κ. Ευαγγελία Βασιλείου δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ , ότι  ο σύλλογος φέτος έχει  θέσει  ακόμη ποιο  ψηλά τον πήχη, υποστήριξε μάλιστα  ότι  οι δράσεις του συλλόγου θα συνεχιστούν με  πιο  μεγάλη   δύναμη για το κοινωνικό έργο που έχουν αναλάβει . Ωστόσο η  νέα πρόεδρος  μίλησε ακόμη  και για  την προσφορά της εθελοντικής εργασίας  των μελών προς τον σύλλογο ,παροτρύνοντας μάλιστα να συμμετέχουν  και άλλα μέλη  για εθελοντική εργασία .

Όσον αφορά στις δραστηριότητες του, μετά την εκλογή των νεων προσώπων στο Δ.Σ. ξεκίνησε την ενεργή δράση του, διεκδικώντας ίσες ευκαιρίες με τους πολύτεκνους, αλλά και τρόπους που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους από τα πολλά οικονομικά βάρη.

«O κεντρικός μας στόχος είναι η αναγνώριση από την πολιτεία της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνη, με όλα τα πλεονεκτήματα που συνεπάγονται», δήλωσε η νεοεκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου, κ. Ευαγγελία Βασιλείου, επισημαίνοντας, στη συνέχεια, ότι θα συνεχισουν την ενημερωτική εκστρατεία προς τα μέλη τους, τα οποία ανέρχονται στα 1.800 περίπου, για να προμηθευτούν την κάρτα μέλους. «Η κάρτα μέλους έχει πολλά πλεονεκτήματα. Κερδίσουμε κάποια οφέλη, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε», πρόσθεσε η νέα πρόεδρος.

Πάντως, η  πολιτεία πρέπει να σκύψει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα προβλήματα που βιώνει η τρίτεκνη οικογένεια, εφαρμόζοντας μια προοπτική μέτρων ανακούφισης των τριτέκνων, χωρίς παλινωδίες και πισωγυρίσματα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, αλλά και με την ομόφωνη υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, η οποία θα περιλαμβάνει την πλήρη αναγνώριση των γονέων με τρια τέκνα και τα τέκνα αυτών ως πολυτέκνων.

 

ΤΟ ΔΣ του συλλόγου Τριτέκνων:

Πρόεδρος :  Βασιλείου Ευαγγελία

Αντιπρόεδρος : Διαμαντής Δημήτριος

Γραμματέας:  Βουϊτση Ευριδίκη

Ταμίας:  Δουλκερίδης Νικόλαος

Ειδικός Γραμματέας : Ζιάρας Νικόλαος

1η Αναπληρωματική : Μανουσαρίδου  Ανδρονίκη

2ο Αναπληρωματικός : Χήστου Χρήστος

 

 

Δώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

περισσότερα
Back to top button