Υλικά
- 8 φέτες ψωμί για τοστ (ψίχα)
- 500 γρ. γάλα εβαπορέ
- 3 κρόκοι αυγών
- λίγη βανίλια, σε σκόνη
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλή ζάχαρη
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Για το σερβίρισμα
- 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
- λίγο μέλι
- καρύδια σπασμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια και αραιώνετε το μείγμα με το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Βουτάτε τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα αυτό και από τις δύο πλευρές τους.
- Βάζετε σε τηγάνι και τηγανίζετε σε καυτό λάδι τις φετούλες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζετε τις φέτες σε πιάτο, βάζετε τις μπανάνες, περιχύνετε με λίγο μέλι, πασπαλίζετε με καρύδια και σερβίρετε.