ΕλλάδαΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Πανελλήνια πρωτιά για τον Καστοριανό μαθητή Παύλο Βαενά σε διαγωνισμό ρητορικής στα γαλλικά

IMG_4852.JPG-foto1

Πρώτος στη Μαθητική Συνάντηση Δημοσίου Λόγου στα Γαλλικά «Conseil des Jeunes Citoyens»

 

Πανελλήνια πρωτιά στο «Μονόλογο» για τον Καστοριανό μαθητή Παύλο Βαενά στον πανελλήνιου διαγωνισμό  επιχειρηματολογίας και ρητορικής «Conseil des jeunes citoyens», που διεξήχθη για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» στη Θεσσαλονίκη, το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου 2016. Η συμμετοχή φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με το επίπεδο λόγου και κατάρτισης των μαθητών να προκαλεί έκπληξη.

12794435_1132077600155794_8716292455506833346_nΑναμνηστική φωτογραφία από τη συμμετοχήτων μαθητών  στο Conseil des Jeunes Citoyens με τον βραβευθέντα Παύλο Βαενά, τον Χάρη Παπαδάκη και την  καθηγήτρια  Γαλλικών κ.Βασιλική Γκουγκουλίτσα

Ο ταλαντούχος μαθητής έκλεψε τις εντυπώσεις με το λόγο του προκαλώντας το θαυμασμό κριτών και συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα.

Την πόλη μας εκπροσώπησαν, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, 6 μαθητές του φροντιστηρίου Γαλλικών “Βασιλικής  Γκουγκουλίτσα – Γκέτσιου”.

 

conseil

 

Τι είναι το «Conseil des jeunes citoyens» 

Το «Συμβούλιο των Νέων Πολιτών» είναι ένας από τους σημαντικότερους πανελλήνιους διαγωνισμούς επιχειρηματολογίας και ρητορικής σε μονόλογο και διττό λόγο στη Γαλλική Γλώσσα.

Ο διαγωνισμός προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών. Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων παίρνουν θέση σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, στα οποία προτείνουν λύσεις και τις υπερασπίζονται. Σε αυτό το σχολικό περιβάλλον υψηλού επικοινωνιακού επιπέδου, οι μαθητές εφαρμόζουν τεχνικές επιχειρηματολογίας, για να παράγουν ικανό δημόσιο λόγο. Οι αγωνιζόμενοι χρησιμοποιούν τη δύναμη της αμφισβήτησης και τον δυναμισμό τους. Σε ρόλο Ομιλητή, Μέντορα, Δημοσιογράφου ή Χρονομέτρη-Αγγελιοφόρου ανακαλύπτουν τα οφέλη του διαλόγου, αξιοποιούν τη γοητεία του λόγου τους και τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα σε έναν νέο ρόλο : αυτόν του ενεργού πολίτη!

Οι μαθητές αξιοποιούν τον δυναμισμό της ηλικίας τους, την εκφραστική δύναμη του λόγου τους και τις
γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα, ώστε να διακριθούν και να λάβουν το Βραβείο «Prix du Jeune Citoyen».
Του χρόνου το «Συμβούλιο των νέων πολιτών» αναμένεται να γίνει διεθνές με συμμετοχή Γαλλόφωνων μαθητών από όλη την Ευρώπη.
 .
 .
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 
περισσότερα
Back to top button