Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια porto bello
- 1 μεγάλο κρεμμύδι και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάρπικα
- 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 2 αυγά (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας σόγια
- αλάτι
- πιπέρι
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Στίβετε τα μανιτάρια να φύγουν τα πολλά υγρά τους, τα ψιλοκόβετε και τα αλατίζετε ελαφρά. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα λαχανικά, τα μανιτάρια, τη φρυγανιά, τη σόφια, το τυρί και τα αυγά (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια.
- Τα τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι , πρώτα σε καυτό λάδι για να αποκτήσουν κρούτσα και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν.