Καστοριά

Άκουσον – άκουσον!

20160227_134613

Προς πιλοτική (;) εφαρμογή 5ωρουκλεισίματος  του δρόμου Μαυριώτισσα – Ναυτικός Όμιλος τα Σαββατοκύριακα!

Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα μας με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων Καστοριάς Δημ. Κωτούλα, μετάτα όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας, από τοπικό ραδιόφωνο και αναπαραγωγή μπλόκ, ο κ. Κωτούλας, επιβεβαίωσε και στην εφημερίδα μας, τα όσα δήλωσε, ότι δηλαδή: «Ο Δήμος Καστοριάς, θα προχωρήσει πιλοτικά από την άνοιξη, στο κλείσιμο του εσωτερικού γύρου της λίμνης, τα σαββατοκύριακα και για 5 ώρες την ημέρα, από την Μαυριώτισσα μέχρι τον Ναυτικό Ομιλο, όπου το διάστημα αυτό, θα μπορούν τα κυκλοφορούν στο κομμάτι αυτό του δρόμου,  μόνο πεζοί και ποδήλατα και μάλιστα είπε, ότι το θέμα αυτό θα έρθει πρός συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να ψηφιστεί».

 

Αν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό το πράγμα, κύριοι του Δήμου μας.

Ενώ θα έπρεπε, κατά την γνώμη τη δική μας αλλάκαι πολλών συμπολιτών μας (πράγμα που συμφώνησε κατά την συζήτησή μας και ο κ. Κωτούλας) να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος από την Μαυριώτισσα, μέχρι τον Ναυτικό Ομιλο, εμείς προχωρούμε στο κλείσιμο, έστω και για λίγες ώρες την ημέρα, αυτού του δρόμου και μάλιστα τα σαββατοκύριακα, αποκλείοντας ντόπιους και ξένους επισκέπτες, ν’απολαύσουν με τα αυτοκίνητά τους, ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο, ίσως μοναδικό στην Ελλάδα,ενέργεια, τροχοπέδη και ανασταλτικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Πέρα απ’ αυτό όμως, θα δημιουργηθεί και κυκλοφοριακό κομφούζιο, με την  αναγκαστική επιστροφή από την Μαυριώτισσα πρός το Νοσοκομείο, όλων ανεξαιρέτως πλέον των οχημάτων, που συν τοις άλλοις, θα επιβαρύνει επικίνδυνα και την κυκλοφορία, πρός το Νοσοκομείο μας!

 

Νομίζουμε, πώς θα πρέπει κύριοι του Δήμου μας και Δημοτικοί μας Σύμβουλοι, να εξετάσετε  το εν λόγω θέμα, με μεγαλύτερη νηφαλιότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αντ’ αυτού του μέτρου, να δρομολογήσετε από σήμερα κιόλας, τον σχεδιασμό για την ασφαλτόστρωση το δρόμου από την Μαυριώτισσα μέχρι τον Ναυτικό Ομιλο, με προστατευτικά –  όπου χρειάζονται – κιγκλιδώματα πρός την μεριά της λίμνης, τοποθέτηση καινούργιων και ευκρινών σημάτων αλλά και μιά ήπια παρέμβαση, για την δημιουργία, ποδηλατόδρομου, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει ελεύθερα, καθημερινά και με ασφάλεια ο οποιοσδήποτε με το μέσον που διαθέτει (πλήν βέβαια ογκώδους και βαρέως τύπου οχήματος), την μοναδική αυτή φυσική ομορφιά.

Κατά τα άλλα, που κι αυτό όμως δεν είναι δόκιμο, να παραμείνει ως έχει, η διπλή κυκλοφορία Νοσοκομείου – Μαυριώτισσας, μόνο για τα τουριστικά λεωφορεία και τα ΤΑΞΙ.

 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

περισσότερα

7 Comments

 1. Σχόλιο kastoriaMIA :

  Με ποιό δικαίωμα παρακαλώ κύριοι αναρμόδιοι – αρμόδιοι του Δήμου αποφασίζετε και μάλιστα οριστικά (πριν ακόμη το συζητήσετε στο δημοτικό συμβούλιο) , το κλείσιμο για τα αυτοκίνητα του γύρου της λίμνης ???
  Με ποιό δικαίωμα θα στερήσετε στον Καστοριανό πολίτη και τον τουρίστα – επισκέπτη της πόλης μας επίσης να “κάνει τον γύρο της λίμνης” με το αυτοκίνητό του και να τον ευχαριστηθεί , όπως εδώ και πολλές δεκαετίες τον ευχαριστιέται ???

  Ποιός σας είπε ότι “ψηφιστήκατε” για να επιβάλετε νέα ήθη και νέες απαγορεύσεις (αποφασίζετε και διατάζετε???) σε μια πόλη που μάλλον δεν σας λέει και πολλά πράγματα ? Μήπως επειδή δεν έχετε να παρουσιάσετε κάποιο έργο στην πόλη και από την απραξία και την ανυπαρξία έργων , κάπως πρέπει να κάνετε αισθητή την παρουσία σας ? Και επιλέξατε απ΄ ότι λέει η είδηση τα σαββατοκύριακα για να κλείνετε τον δρόμο ? Τότε που η Καστοριά έχει την τουριστική της κίνηση ???

  Κατά την προσωπική μου άποψη , δεν έχετε το δικαίωμα να στερήσετε μια ευχάριστη βόλτα από κανέναν καστοριανό πολίτη ή ξένο επισκέπτη, καμιά ώρα , καμιάς ημέρας καμιάς εβδομάδας . Ποιός ενοχλούσε ποιόν μέχρι σήμερα , έτσι όπως λειτουργούσε το σύστημα ? Ούτε οι πεζοί , ούτε οι ποδηλάτες , ούτε οι περιπατητές – φυσιολάτρες , ούτε τα σκυλιά , ούτε τα πουλιά , ούτε οι ερασιτέχνες ψαράδες δεν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα απολύτως από την συνύπαρξή τους με τα αυτοκίνητα που πάντα κινούνταν με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες για να μην παρενοχλείται κανείς . Και όλη αυτή η αρμονική συνύπαρξη και οι υποδειγματικές συμπεριφορές και αλληλοσεβασμός μεταξύ των πάντων υπάρχει εδώ και πενήντα χρόνια .

  ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ??? ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ Η ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !!!!! ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΦΑΕΙΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ . ΛΕΤΕ ????

  Υ.Γ. Αντί να κάνετε καμιά ενέργεια για να διορθώσετε – ασφαλτοστρώσετε – τον δρόμο , που πλέον έχει καταστεί επικίνδυνος με τις “καμπούρες” – λόγω των ριζών των δέντρων – εσείς ασχολείστε με ανέξοδες (φυσικά) φιλολογίες . Αν κάτι κοστίζει – μακριά από εσάς . Το “πούλημα μυαλού” είναι εντελώς ανέξοδο !!!!
  http://kastormia.blogspot.gr/search?updated-max=2016-02-23T09:42:00-08:00

 2. Αυτοί που θέλουν να απολαύσουν το τοπίο και τη διαδρομή, είναι οι περιπατητές και οι ποδηλάτες. Όσοι θέλουν να απολαμβάνουν με το αυτοκίνητο να το κάνουν τις ώρες που θα τους επιτρέπετε η διέλευση. Είναι υπερβολικά στενός ο δρόμος σε πάρα πολλά σημεία, με αποτέλεσμα να είναι άκρως επικίνδυνο για τους πεζούς και ποδηλάτες. Τα αυτοκίνητα συνεχίζουν την πορεία τους με την ίδια ταχύτητα, ακόμη κι όταν ο δρόμος στενεύει και έχουν μπροστά τους πεζούς. Πάρα πολλές φορές οριακά γλυτώνουν από το να πέσουν στη λίμνη οι πεζοί για να μην τους χτυπήσουν τα αυτοκίνητα. Λυπάμαι που υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται ότι με την πεζοδρόμηση και απαγόρευση των οχημάτων προστατεύεται το οικοσύστημα της λίμνης μας και βεβαίως πεζός μόνο έρχεσαι κοντά στη φύση και τη νιώθεις σε όλο της το μεγαλείο. Οι αυτοκινητιστές πετούν με μεγάλη ευκολία σκουπίδια έξω από το παράθυρό τους, χωρίς καμία σκέψη, γιατί πολύ απλά ποτέ δεν τα βλέπουν μπροστά τους. Το μάτι τους πηγαίνει μόνο στα μακρινά τοπία και ποτέ στο σκουπιδαριό που δημιουργούν. Ο περιπατητής επειδή περπατάει συχνά έχει την ευαισθησία ή τουλάχιστον μεγαλύτερη στο να κρατάει τα σκουπίδια του μέχρι τον πλησιέστερο κάδο, διότι δεν του αρέσει η εικόνα των σκουπιδιών στα πόδια του και ανάμεσα στα φυτά ή στην ακρολιμνιά. Οι ψαράδες δε, όπου κάθονται για ώρες στα ίδιο σημείο ψαρεύοντας, απορώ πως αφήνουν πίσω τους τόσα πολλά σκουπίδια.

 3. Οι καμπούρες στο δρόμο από τις ρίζες όπως αναφέρεται στο άρθρο, είναι γιατί το φυσικό περιβάλλον δε χωράει ασφαλτόδρομο και δείχνει με τον τρόπο του ποιός προϋπήρχε και ποιός επιχειρεί να επιβιώσει. Η φύση δε χωράει όρια.

 4. Ερημώθηκε η βόρεια παραλία, η βόρεια πλατεία τώρα και ο παραλίμνιος δρόμος.

  Σάν τακτικός μοτοσυκλετιστής επισκέπτης της φανταστικής σας πόλης εκτιμώ ότι το άτυπο “5 ευρω φοροδιόδιο” στο κομμάτι της υπέροχης βόρειας παραλίμνιας διαδρομής προς τον Ν.Ο.Κ. μπορεί να εξυπηρετεί την ..ηρεμία των πεζών των πτηνών των ιχθύων η των ψαράδων, να φέρει έσοδα στο ταμείο του δήμου θα επιφέρει όμως α) μείωση στην ελκυστικότητα της πόλης σας από επισκέπτες ,β) σταδιακή ερήμωση της βόρειας παραλίμνιας διαδρομής προς το ΝΟΚ αλλα το χειρότερο γ) σαν “πιλοτικό σχέδιο” ίσως να εδραιώσει την εφαρμογή του και σε άλλα πιο δημοφιλή σημεία του αστικου ιστού.
  -Ποιος ξέρει; ίσως μπεί και διόδιο στην νότια παραλία λόγω ηχορύπανσης μόλυνσης του περιβάλλοντος από τα διερχόμενα οχήματα θαμμώνων ή επισκεπτών της πόλης σας για να ψαρεύουν ήσυχα οι ψαράδες ,να κοιμάντε οι πάπιες με τους κύκνους τα βράδια , να περπατούν όλοι πεζοί και να γιομίζει ο κουμπαράς…..

  Να μην το ξεχάσω ..Το σπήλαιο του δράκου της λίμνης κάθε πότε λειτουργεί ;;; ( να αφήνουμε βρε αδερφέ και κανα πενtάευρω για κάτι αξιόλογο ) Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Καστοριά το σπήλαιο του Δράκου της λίμνης είναι ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟ….!!!!!!! Επίσης στην παραλίμνια κοντα στο νοσοκομείο βάλτε και καμία ταμπελίτσα να ανηφορίζουμε στο πάρκο του προφήτου Ηλία για κανένα ..πανοραμικό !

  Καστοριά σε νοστάλγησα…

 5. Η αλήθεια είναι οτο αρκετοί -ερασιτέχνες- ψαράδες αφήνουν ππολλά σκουπίδια φεύγοντας. Μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κανείς.
  Συχνότεροι έλεγχοι από την Τροχαία για τους (ακόμη και ντόπιους) κινούμενους ΑΝΤΙΘΕΤΑ και παράνομα. Που είναι πολλοι!

 6. Βρε συνέλληνες,βρε συμπολίτη απος και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις,για 5ΩΡΕΣ θα κλείνη ο δρόμος το σ/κ,συνέρθεται,δεν θα πέσει ο ουρανός και θα σας πλακώσει γιατί δεν θα κινείστε αυτές τις ώρες στο παραλίμνιο δρόμο με το τετράτροχό σας.Λογικη στο κίνημα ρεεεε,όπως λέγαν και στο πανεπιστήμιο οι ρηγάδες την δεκαετία του ’80.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button