Καστοριά

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της Καστοριάς αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-3344499Ανακοίνωση για το προσφυγικό

Το δράμα της προσφυγιάς ξαναχτυπά την πόρτα της Ελλάδας και χιλιάδες πρόσφυγες και προσφυγόπουλα διασχίζουν θάλασσες και στεριές, εγκαταλείποντας τις εστίες τους για να γλιτώσουν τη ζωή των παιδιών τους και τη δική τους ζωή από τον όλεθρο του πολέμου. Ενός πολέμου που δεν επέλεξαν οι ίδιοι αλλά οι ισχυροί της για τα δικά τους γεωπολιτικά «κέρδη».

Απέναντι στη δική τους «αξία», το κέρδος, που επιτυγχάνεται πατώντας πάνω στον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων, εμείς απαντάμε με τη δική μας αξία, την αλληλεγγύη.

Αλληλέγγυοι σε κάθε άνθρωπο που χρειάζεται τη βοήθειά μας είτε είναι Έλληνας είτε όχι. Η ανθρωπιά δεν κοιτάζει χρώμα, θρησκείες και φυλές.

Αλληλέγγυοι στους αδικημένους, τους καταπιεσμένους, στα θύματα του πολέμου.

Οι εικόνες των προσφύγων να βαδίζουν ψάχνοντας διέξοδο για τα σύνορα κυριαρχούν στα ΜΜΕ. Τα προσφυγόπουλα  ακολουθούν τον Γολγοθά των γονιών αφού η μοίρα τα επιφύλασσε τη βίαια ωρίμανση τους. Οι μητέρες με τα μωρά αγκαλιά προχωρούν αποφασισμένες να φτάσουν στον προορισμό τους. Οι εγκυμονούσες τραβούν το δρόμο τους με την ελπίδα ότι το παιδί που θα φέρουν στη ζωή, δεν θα ζήσει ποτέ τη φρίκη του πολέμου. Όλες αυτές οι εικόνες μαζί με την αποφασιστικότητα του ανάπηρου να προχωρήσει με τις πατερίτσες, βάζουν φωτιά στις μνήμες μας, στο φιλότιμο μας και ταρακουνούν συνειδήσεις.

 

Συνάδελφοι/σσες

Ας δώσουμε ό,τι μπορούμε από τα αποθέματα ανθρωπιάς που διαθέτουμε. Τα σχολεία μας με τις τοπικές κοινωνίες  να ανοίξουν μια μεγάλη αγκαλιά και να διδάξουν μια άλλη στάση ζωής που είναι  απέναντι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία και να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης σε όλη την οικουμένη.

 

Ας στηρίξουμε  την πρωτοβουλία της  Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς η οποία προγραμματίζει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης μακράς διαρκείας για τους πρόσφυγες που έχουν φθάσει στη Δυτική Μακεδονία.

Η συγκέντρωση περιλαμβάνει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μακράς διαρκείας για τα οποία δεν απαιτείται συντήρηση (ψυγείο) όπως: νερά εμφιαλωμένα, μπισκότα, κριτσίνια, κρουασάν, χυμοί, γάλα μακράς διαρκείας, μακαρόνια, κριθαράκι, ρύζι, τοματοπολτός, λάδι, είδη προσωπικής υγιεινής για γυναίκες και παιδιά (βρεφικές πάνες, σερβιέτες), μωρομάντιλα, χαρτομάντιλα, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, παυσίπονα-αντιπυρετικά χάπια, γάζες, είδη ρουχισμού, είδη σκεπασμάτων, υποδήματα κ.λπ.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, τηλ. 24673 50200, 24673 50201, 24673 50216.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

 

Γιάννης Πάτρας                                                                 Τάνια Κορμά

 

περισσότερα
Back to top button