ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστορια – The Met Live in HD: «ΜΑΝΟΝ ΛΕΣΚΟ», του GiacomoPuccini

14395b8194951e8183571826e98263e5Ο Όμιλος Αντέννα σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς παρουσιάζει τις παραστάσεις της MetropolitanOpera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση στο ΤΕΙ Καστοριάς.

Το βραβευμένο πρόγραμμα “TheMet: Live in HD”, μετά τις εκπληκτικές παραστάσεις «Τροβατόρε», «Οθέλλος», «Τανχόϊζερ»  και Αλιείς Μαργαριταριώνπου μάγεψαν το καστοριανό κοινό, παρουσιάζει το επόμενο Σάββατο 05 Μαρτίου 2016στις 19:55 στο ΤΕΙ Καστοριάς το αριστούργημα του GiacomoPuccini «ΜΑΝΟΝ ΛΕΣΚΟ».

Η σκηνή της Met «φλέγεται» όταν η σοπράνο KristineOpolais και ο τενόρος RobertoAlagna ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την ιστορία εμμονικής αγάπης του Puccini. Η Opolais ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας επαρχιωτοπούλας με ελεύθερο πνεύμα που γίνεται η ψυχή του Παρισιού. Παράλληλα, ο Alagna είναι ο τολμηρός φοιτητής που την διεκδικεί απεγνωσμένα. Ο σκηνοθέτης SirRichardEyre τοποθετεί την δράση στην κατεχόμενη Γαλλία σε ένα σκηνικό φιλμ νουάρ. «Απεγνωσμένο Πάθος» είναι η φράση που ο ίδιος ο Puccini χρησιμοποίησε για να περιγράψει αυτή την όπερα, η οποία επιβεβαίωσε την θέση του ως τον πλέον διάσημο Ιταλό συνθέτη όπερας της εποχής του. Διευθύνει ο πρώτος μαέστρος της Μet, FabioLuisi.

Η παράσταση θα μεταδοθεί με ελληνικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς, η οποίαστα διαλείμματα θα προσφέρει δωρεάν εδέσματα και κρασί.

Τιμές εισιτηρίων:

  • 15,00 € κανονικό εισιτήριο.
  • 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
  • 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ», του φύλλου 825, της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2016, ισχύει για 20 διπλά εισιτήρια και είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου (τηλ. 2467029638). Η ίδια προσφορά ισχύει και στο «Βήμα της Κυριακής» (στο κυριακάτικο φύλλο μία εβδομάδα πριν την παράσταση).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς» Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) στοτηλέφωνο 2467022292.

περισσότερα
Back to top button