Υλικά
- Για τη βάση
- 350 γρ μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα
- 180 γρ λιωμένο βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας σοκολάτα κανέλα σκόνη
- Για την γέμιση και το γαρνίρισμα
- 450γρ ανθότυρο ή ρικότα
- 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- 150 γρ κρέμα γάλακτος ζεστή (όχι καυτή)
- 300 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
- 50 γρ βούτυρο, σε κυβάκια, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- το ξύσμα από 2 λεμόνια λάιμ τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C Για τη βάση ανακατεύετε τα υλικά και απλώνετε καλά το μείγμα στον πάτο βουτυρωμένης φόρμας με κινητά τοιχώματα διαμέτρου 23 εκατοστών.
- Για τη γέμιση χτυπάτε πολύ καλά το τυρί με την ζάχαρη. Προσθέτετε κατόπιν τα αυγά ένα- ένα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρις ότου το μείγμα γίνει αφράτο κι ομοιογενές. Σε μπεν μαρί λιώνετε τη λευκή σοκολάτα . Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγη-λίγη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Στο τέλος ρίχνετε σταδιακά και το βούτυρο στη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Μόλις αυτό το μείγμα κρυώσει λίγο, το αδειάζετε στο μπολ με το τυρί. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αδειάζετε το μείγμα του τυριού και των άλλων υλικών πάνω στην βάση των μπισκότων και ψήνετε για 1 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει, ξεφορμάρετε το cheesecake και το διακοσμείτε με το ξύσμα λάιμ αφού το ανακατέψετε με τη ζάχαρη.