• Επικοινωνία

m.Φούιτ.gr

  • Πρωτοσέλιδο
  • Καστοριά
  • Δυτική Μακεδονία

    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Ο ΠΑΟΚτζής από Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!

        Ο ΠΑΟΚτζής από την Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Καστοριά

      Χάντμπολ – Β΄Εθνική: Η Καστοριά υποδέχεται τα Ιωάννινα

        ΑΟΑ Καστοριάς – ΑΟ Ιωαννίνων...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Ελλάδα, Καστοριά, τελευταίες ειδήσεις

      Τέσσερις Καστοριανούς αθλητές βράβευσε η Κωπηλατική Ομοσπονδία

      Τέσσερις Καστοριανούς κωπηλάτες που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις βράβευσε χθες η ΕΚΟΦΝΣ σε μια λαμπρή τελετή. Πρόκειται για τους...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Τέλος από τον Παναργειακό ο προπονητής Νίκος Τσακάλης

      Σε συνάντηση της διοίκησης του Παναργειακού με τον προπονητή της ομάδας κ. Τσακάλη Νικόλαο αποφασίστηκε η...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Καστοριά

      Βράβευση της Θ. Εμμανουηλίδου από την Κωπηλατική Ομοσπονδία (φωτο)

      Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία βράβευσε χθες τους...
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Πραγματικά μοναδικό: Ψημένο cheesecake με λευκή σοκολάτα

by user / Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 / Published in Ελλάδα

cheescake-lime_0af46c17a8690beb2080543b524cf3a6Υλικά

  • Για τη βάση
  • 350 γρ μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα
  • 180 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας σοκολάτα κανέλα σκόνη
  • Για την γέμιση και το γαρνίρισμα
  • 450γρ ανθότυρο ή ρικότα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος ζεστή (όχι καυτή)
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
  • 50 γρ βούτυρο, σε κυβάκια, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • το ξύσμα από 2 λεμόνια λάιμ τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C  Για τη βάση  ανακατεύετε τα υλικά και απλώνετε καλά το μείγμα στον πάτο  βουτυρωμένης φόρμας με κινητά τοιχώματα διαμέτρου 23 εκατοστών.
  2. Για τη γέμιση  χτυπάτε πολύ καλά το τυρί με την ζάχαρη. Προσθέτετε κατόπιν τα αυγά ένα- ένα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρις ότου το μείγμα γίνει αφράτο κι ομοιογενές. Σε μπεν μαρί λιώνετε τη λευκή σοκολάτα . Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγη-λίγη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  3. Στο τέλος ρίχνετε σταδιακά και το βούτυρο στη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Μόλις αυτό το μείγμα κρυώσει λίγο, το αδειάζετε στο μπολ με το τυρί. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Αδειάζετε το μείγμα του τυριού και των άλλων υλικών πάνω στην βάση των μπισκότων και ψήνετε για 1 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει, ξεφορμάρετε το cheesecake και το διακοσμείτε με το ξύσμα λάιμ  αφού το ανακατέψετε με τη ζάχαρη.

icookgreek.com

  • Tweet
Tagged under: ΣΥΝΤΑΓΗ

About user

What you can read next

51 υποτροφίες από την Cosmote για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες
Το νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών Σχολείων
Στις Ελληνικές θάλασσες το διαστημικό γιωτ made in China που κυβερνιέται με Ι Pad! (βίντεο)

© 2015. All rights reserved. Buy Kallyas Theme.

TOP