Καστοριά

Λαϊκή Ενότητα Καστοριάς: Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από την αλληλεγγύη προς τους κατατρεγμένους.

laikienotitaΤους τελευταίους μήνες ζούμε την κορύφωση του προσφυγικού δράματος, που εξελίσσεται με πρωταγωνιστές συνανθρώπους μας  από τη Συρία.
Τα προσφυγικά ρεύματα που δημιουργούνται από τις επεμβάσεις που γίνονται εδώ και δεκαετίες στη Μ. Ανατολή, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με εμπροσθοφυλακή ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, έχουν οξυνθεί εξαιτίας των αντίρροπων συμφερόντων των μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων που εμπλέκονται στην περιοχή.
Οι Συριακός λαός νιώθει στο πετσί του-όπως και άλλοι λαοί της Μ. Ανατολής προηγουμένως – τι σημαίνει <<Όταν παλεύουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια>>.

Η Ε.Ε αποδεικνύει περίτρανα πως απέχει κατά πολύ από αξίες και ιδανικά, που της προσάπτει απλόχερα σύσσωμο το εγχώριο πολιτικό μπλοκ της Ευρωλιγούρας και σίγουρα δεν είναι το “κοινό σπίτι”  για όσους δεν τους χρειάζεται η καπιταλιστική μηχανή.

Αυτή τη στιγμή χάνονται ζωές, παιδιά διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα ασυνόδευτα, οικογένειες ολόκληρες ταξιδεύουν προς το άγνωστο και συναντούν φράχτες και καταστολή.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και τα αδιέξοδα των εφαρμοζόμενων πολιτικών τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας καλούνται να αποδείξουν πως τίποτα δεν μας χωρίζει από τους κατατρεγμένους, που για να μην πνιγούνε πιάνονται κυριολεκτικά από τα μαλλιά τους.

Καλούμε λοιπόν την τοπική αυτοδιοίκηση του νομού μας με τους ελάχιστους πόρους που διαθέτει, εξαιτίας των μνημονίων και του μηδενικού σχεδιασμού της κυβέρνησης, να πράξει τα αυτονόητα.

Να φιλοξενήσει σε όλες τις διαθέσιμες δομές της όσους περισσότερους πρόσφυγες γίνεται.
Η Καστοριά που ο μισός της πληθυσμός αποτελείται από πρόσφυγες, καλείται να δείξει την απαιτούμενη αλληλεγγύη και να αναλάβει το μερτικό της ευθύνης που έχουμε απέναντι στους βασανισμένους συνανθρώπους μας.

Και πριν προλάβουν οι ρατσιστές “καλοθελητές” να μας απευθύνουν το ερώτημα… ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!!!

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

περισσότερα
Back to top button