ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Run Greece: Αγώνες-γιορτή και το 2016

Run_1

Σαββίνα Κατσαμπούρη: Αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την πόλη της Καστοριάς

 

Η διοργάνωση  RUN GREECE  που καθιέρωσε ο ΣΕΓΑΣ το 2013 θα προσθέσει ακόμα ένα κρίκο με τους έξι φετινούς αγώνες δημοσίου δρόμου που γεωγραφικά καλύπτουν ολόκληρη τη χώρα. Η αρχή θα δοθεί στη Λάρισα στις 27 Μαρτίου
και η συνέχεια θα γραφτεί στο Ηράκλειο 17 Απριλίου, στα Ιωάννινα 8 Μαΐου, στην Καστοριά 15 Μαΐου, στην Αλεξανδρούπολη 25 Σεπτεμβρίου και η αυλαία θα κλείσει στην Πάτρα 9 Οκτωβρίου 2016.
Για 4η συνεχή χρονιά χιλιάδες πολίτες θα ζήσουν την όμορφη εμπειρία της συμμετοχής σε ένα αθλητικό γεγονός- γιορτή για τις πόλεις της περιφέρειας. Τους αγώνες διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και μεγάλο χορηγό τη WIND.
Σήμερα στην ΑΙΓΛΗ του ΖΑΠΕΙΟΥ δόθηκε η συνέντευξη Τύπου όπου οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το σπουδαίο γεγονός παρουσίασαν όλες τις λεπτομέρειες. Παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ.Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ.Κώστας Παναγόπουλος, ο ανώτερος διευθυντής εταιρικών σχέσεων της WIND κ.Γιώργος Τσαπρούνης, ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνων ΣΕΓΑΣ σε δημόσιο δρόμο και βουνό κ.Γιάννης Μαμουζέλος, και εκπρόσωποι των πόλεων που συμμετέχουν στο φετινό RUN GREECE που αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γιος του αείμνηστου μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, Δημήτρης και η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Μαρία Πολύζου.
Οι ομιλητές επεσήμαναν μεταξύ άλλων
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού)
“Η σύμπραξη ΣΕΓΑΣ και μιας ιδιωτικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας φέρνει άμεσα αποτελέσματα. Η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα όταν γίνεται προς όφελος των πολιτών με σχέδιο και δράσεις που ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες είναι σπουδαία. Έχει σημασία ότι οι δράσεις αυτές γίνονται στην ελληνική περιφέρεια η οποία έχουμε διαπιστώσει οτι είναι αδικημένη στα αθλητικά ζητήματα. Για αυτό και αποτελεί στόχο μας η αποκατάσταση των σταδίων ώστε να μην είναι επικίνδυνα για την προπόνηση αθλητών και πολιτών. Έχουμε προγραμματίσει να μην υπάρχει κανένα στάδιο σε πρωτεύουσα νόμου χωρίς ταρτάν στίβου. Τελειώνουμε το στάδιο Ζακύνθου και απομένει της Λαμίας. Ο ελληνικός αθλητισμός μας δίνει κουράγιο κι οξυγόνο”.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ)
“Το Run Greece  δικαιώνει την απόφαση μας να οργανώσουμε αυτούς τους αγώνες διότι κάθε χρόνο ξεπερνά τον στόχο μας που είναι να βγάλουμε στο δρόμο τους κατοίκους των πόλεων που συμμετέχουν στη διοργάνωση και να βάλουν την άθληση στη ζωή τους. Για να το πετύχουμε επιλέξαμε πόλεις με ιστορία, παράδοση στον αθλητισμό και τοπικές κοινωνίες που στηρίζουν τον αγώνα. Παράλληλα το Run Greece συνδυάζει τη μαζικότητα με σπουδαίες επιδόσεις από κορυφαίους αθλητές”
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος της επιτροπής αγώνων ΣΕΓΑΣ σε δημόσιο δρόμο και βουνό)
“Ο ΣΕΓΑΣ θέλησε να συνδυάσει αγώνες μαζικής συμμετοχής με τον αγωνιστικό χαρακτήρα για να δώσει κίνητρο σε αθλητές να εντάξουν τους αγώνες στο ετήσιο πρόγραμμα τους. Φέτος καθιερώνουμε πριμ για τους τρεις πρώτους και πρώτες κάθε αγώνα.”
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ (Ανώτερος διευθυντής εταιρικών σχέσεων της WIND)
“Η WIND συνδέεται πλέον άρρηκτα με την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα. Οι 6 αγώνες του Run Greece αποτελούν μια εφαρμογή του Μαραθωνίου και του Ημι-μαραθωνίου της Αθήνας, έχουν πάντα την ίδια δομή και άρτια διοργάνωση και τα νούμερα είναι εξίσου εντυπωσιακά. Είναι μια κουλτούρα που καλλιεργείται από κοινού. Μια πρόκληση για έναν όμορφο τρόπο ζωής. Συνδέουμε σε κάθε αγώνα του Run Greece τη συμμετοχή με την αλληλεγγύη. Μέσα σε τρία χρόνια έχουμε προσφέρει 113.000 Ευρώ σε 17 κοινωνικούς φορείς και συνεχίζουμε.  Φέτος για πρώτη φορά καθιερώνουμε ειδικό πρόγραμμα προβολής μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αναδειχθούν οι ομορφιές κάθε πόλης. Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε στον θεσμό”
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ (Αθλήτρια):
“Ευχαριστώ τη WIND για τη στήριξη της.Είναι αγώνες που ο κόσμος συμμετέχει ποικιλοτρόπως, μας ενισχύει και όλα αυτά σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία με προβλήματα και ελλείψεις χώρων προπόνησης. Τα τελευταία χρόνια ο Στίβος παρουσιάζει μια πτώση κάτι που πιστεύω θα αλλάξει. Καλούμε τους κατοίκους των πόλεων να έρθουν σε αυτή τη γιορτή”
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΕΛΑΟΥΖΟΣ (Αθλητής)
“Θέλω όλος ο κόσμος να δει την προσπάθεια που καταβάλλω να πετύχω τους στόχους μου. Επενδύουμε πολλά από το μέλλον μας, ρισκάρουμε αρκετά. Ο αθλητής όταν τρέχει 10 χιλιόμετρα γίνεται  εσωστρεφής και τέτοιοι αγώνες τον βοηθούν να αλλάξει στάση και συμπεριφορά”.
ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΟΥΡΛΙΑΣ (Αθλητής)
“Η συνεργασία ΣΕΓΑΣ-WIND αποτελεί εχέγγυο και εγγύηση για την αρτιότητα των αγώνων. Επιθυμία μου είναι να δείξουμε στην κοινωνία την προσπάθεια μας και τις ικανότητες μας”
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Δήμαρχος Λάρισας)
“Και στην πόλη μου παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των συμμετεχόντων. Σε εποχές κρίσης οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Ο αθλητισμός είναι υγεία και στις μέρες μας ψυχική υγεία ενω οι συμπολίτες μας μαθαίνουν να αξιοποιούν δημιουργικά και ωφέλιμα τον ελεύθερο χρόνο τους. Ευχαριστώ και τις εθελοντικές οργανώσεις που επιδεικνύουν ζήλο και αυταπάρνηση”.
ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΔΑΒΑΣ (Αντιδήμαρχος Ηρακλείου)
“Το Run Greece απέκτησε ένα δυνατό brand name που συνέδεσε ένα αθλητικό γεγονός με την κοινωνική διάσταση και τον εθελοντισμό. Καλούμε δρομείς από όλη την Ελλάδα  να έρθουν καθώς εκτός των άλλων θα υπάρχουν εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και σε ξενοδοχεία. Στόχος μας είναι  να καταστήσουμε την πόλη μας αθλητικό προορισμό”.
ΣΑΒΒΙΝΑ ΚΑΤΣΑΜΠΟΥΡΗ (Εκπρόσωπος Δήμου Καστοριάς)
“Αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την πόλη μας. Φέτος θα ξεπεράσουμε κάθε ρεκόρ συμμετοχής ενώ την ίδια μέρα θα προσθέσουμε στο πρόγραμμα και Ημι-Μαραθώνιο”.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (Εκπρόσωπος Δήμου Αλεξανδρούπολης)
“Αποτελεί την μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Θράκης. Η διά βίου άθληση μπήκε πλέον στη ζωή των συμπολιτών μας. Υπάρχει συνεργασία με πολλούς φορείς ενώ κύριος στόχος μας αποτελεί να συνδέσουμε τον αγώνα με παράλληλες δράσεις όπως διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδας κλπ.”.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ)
“Μεταφέρω το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και του Δημάρχου της Πάτρας και  μαζί με το μήνυμα ότι όλες οι δυνάμεις θα βρίσκονται στη βοήθεια της οργανωτικής επιτροπής για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η Πάτρα φιλοξενεί το καλοκαίρι και το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών και σας αναμένει όλους”.
 ΣΕΓΑΣ
περισσότερα
Back to top button