ΑγροτικάΕλλάδαΚαστοριά

Κάστοριά: Σήμερα ο Δημήτρης Μόσχος στο Μαξίμου στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα – Ανοιχτά όλα τα μπλόκα

moshos

Κρίσιμη μέρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων η Πέμπτη, αφού σήμερα στις 10:30  το πρωί θα υπάρξει νέα συνάντηση του πρωθυπουργού αυτή τη φορά με εκπροσώπους των 68 μπλόκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antennes.gr τη Δυτική Μακεδονία θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Άργους Δημήτρης Μόσχος και η Διαμάντω Κρητικού από το μπλόκο Αμυνταίου.

Την Πέμπτη 25/2 και τα 68 μπλόκα θα παραμείνουν ανοιχτά και έτσι οι οδηγοί δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

 

 

Τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από τους εκπροσώπους των 68 μπλόκων και τα οποία, όπως υποστηρίζουν, αντιπροσωπεύουν την μικρομεσαία αγροτιά είναι:

1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

 

 

περισσότερα
Back to top button