Ελλάδα

Η Πόλα Ρούπα με ελικόπτερο προσπάθησε να απελευθερώσει τον Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό

65432

Πληροφορίες ότι η ΕΛΑΣ εντόπισε περούκα που πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε από την σύντροφο του προφυλακισμένου αναρχικού – Πώς αποτράπηκε η κινηματογραφική απόδραση – Στην Πάχη Μεγάρων εντοπίστηκε το ελικόπτερο

Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού φέρεται να έκανε ο Νίκος Μαζιώτης, προφυλακισμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες Κυριακή ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Μαζιώτη, επιχείρησε να προσγειωθεί στις φυλακές Κορυδαλλού για να απελευθερώσει τον καταδικασμένο σε φυλάκιση 50 ετών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το ελικόπτερο με το οποίο επιχειρήθηκε να απελευθερωθεί ο αναρχικός Νίκος Μαζιώτης δεν έφτασε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού διότι ο πιλότος αντέδρασε όταν αντελήφθη ότι το ιπτάμενο μέσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράνομη ενέργεια και εντοπίστηκε στην Πάχη Μεγάρων. Πληροφορίες ότι αντηλλάγησαν πυροβολισμοί μεταξύ του προσώπου -όλες οι ενδείξεις αναφέρουν ότι πρόκειται για γυναίκα, με επικρατέστερο πρόσωπο την Πόλα Ρούπα- δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ωστόσο οι αστυνομικές αρχές έχουν εντοπίσει μια περούκα.

Το ελικόπτερο που είχε ενοικιαστεί από γυναίκα με τα χαρακτηριστικά της Πόλας Ρούπα απογειώθηκε από μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή της Ερμιόνης στην Αργολίδα με κατεύθυνση προς την Θήβα. Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι πάνω από την περιοχή της Βοιωτίας η γυναίκα που είχε νοικιάσει το ελικόπτερο ζήτησε από τον χειριστή του να κάνει στροφή και να κατευθυνθεί προς τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο πιλότος αντέδρασε και η γυναίκα-δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί ότι επρόκειτο για την Πόλα Ρούπα- πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του παρά το γεγονός ότι το ελικόπτερο βρισκόταν εν πτήσει.

Παρά την αναστάτωση που επικράτησε ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το ελικόπτερο στην περιοχή των Ερυθρών επωφελούμενος και από το γεγονός ότι η επιβάτης που ήθελε να φτάσει στις φυλακές Κορυδαλλού έχασε -μέσα στον πανικό-τον γεμιστήρα του όπλου. Μόλις το ελικόπτερο σταμάτησε στο έδαφος η γυναίκα που ήθελε να αξιοποιήσει την πειρατεία του ιπτάμενου μέσου διέφυγε, όμως μέσα στον πανικό έχασε την περούκα που φορούσε για να καλύψει τα ίχνη της. Οπως είναι προφανές οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν γενετικό υλικό για να διασταυρώσουν ότι πράγματι η απόπειρα πειρατείας του ελικοπτέρου έγινε από την Πόλα Ρούπα που είχε ως αντικειμενικό σκοπό να απελευθερώσει τον σύντροφό της από τις φυλακές Κορυδαλλού.

 

protothema.gr

 

περισσότερα
Back to top button