Ελλάδα

Γανόδερμα: Το μανιτάρι της αθανασίας

Ganoderma4Το Γανόδερμα (Ganoderma lucidum) είναι λευκός βασιδιομύκητας (basidiomycete macrofungus), που ανήκει στην οικογένεια μυκήτων Polyporacea. Έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως «το μανιτάρι της αθανασίας» στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα και άλλες ασιατικές χώρες εδώ και 2000 χρόνια.

To Ganoderma Lucidum είναι ένα κόκκινο μανιτάρι που είναι γνωστό ως «ο βασιλιάς των βοτάνων». Στην καντονέζικη γλώσσα, το όνομα για μια μορφή αυτού του μανιταριού είναι Lingzhi ή Reishi. Κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην Ασία, όπου έχει χρησιμοποιηθεί ως φαρμακευτικό μανιτάρι στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για περισσότερα από 4.000 χρόνια.

Το επιστημονικό όνομα «Ganoderma» προέρχεται από την αρχαία ελληνική γλώσσα και σημαίνει «φωτεινό λαμπερό δέρμα». Η λέξη «Lingzhi», στα κινέζικα, σημαίνει «βότανο της πνευματικής δράσης» και έχει επίσης περιγραφεί ως «μανιτάρι της αθανασίας». Η σύγχρονη επιστήμη έδωσε τη δυνατότητα να συμπεριλάβει αυτό το υγιές βότανο σε πολλά προϊόντα, όπως κάψουλες, ροφήματα, και σαπούνι.

Μερικά από τα οφέλη του Ganoderma Lucidum
To Ganoderma Lucidum χρησιμοποιείται για αιώνες στην Κίνα για τα οφέλη της υγείας. Καλλιεργημένο στην άγρια φύση, το Ganoderma είναι ένα ασφαλές και φυσικό εκχύλισμα που προστίθεται στον καφέ μας και σε άλλα προϊόντα στα οποία έχει παρατηρηθεί ότι βοηθά στη θεραπεία ασθενειών, αϋπνίας και κατάθλιψης.

Άλλα πλεονεκτήματα είναι τα εξής:
Υποστηρίζει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να είναι σε καλύτερη κατάσταση για την καταπολέμηση των ιών και των βακτηρίων
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
Μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος
Οξυγονώνει το σώμα
Διεγείρει το συκώτι
Ανακουφίζει προβλήματα στους πνεύμονες
Ενισχύει την αντοχή
Αυξάνει το επίπεδο των αντιοξειδωτικών στο σώμα που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες
Είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες
Μετριάζει τις παρενέργειες της καφεΐνης

Πως μπορώ να παίρνω καθημερινά αυτόν τον θησαυρό της γής;
Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεπεράσει κάποιος την αδράνεια της συνήθειας. Όλοι έχουμε ξεχασμένα στο ντουλάπι μας μπουκαλάκια με διάφορα σκευάσματα που κάνουν καλό στην υγεία.

Γνωρίζουμε επίσης ότι μια βαθιά ριζωμένη συνήθεια είναι η συνήθεια του καφέ. Το πρόβλημα είναι ότι ο καφές είναι διάσημος για τις αρνητικές του παρενέργειες λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε καφεΐνη. Τώρα όμως, η OrganoGold μας δίνει την ευκαιρία να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα για την υγεία μας, Ganoderma Lucidum, με έναν απολαυστικό καφέ α’ ποιότητας Gourmet με ταυτόχρονο περιορισμό των παρενεργειών της καφεΐνης.

Αν προμάτε το τσάι ή την σοκολάτα, η OrganoGold προσφέρει πιστοποιημένο βιολογικό τσάι καθώς και νόστιμο ζεστό ή κρύο ρόφημα σοκολάτας, ενισχυμένα με τις μαγικές ιδιότητες του Ganoderma Lucidum. Έτσι, επιτυγχάνετε, το σώμα σας να μπορεί να καρπωθεί τα οφέλη του θησαυρού της γης χωρίς δραστικές αλλαγές στις συνήθειές σας.

Μα είναι όλα αυτά αληθινά; Πως μπορώ να τα πιστέψω;
Υπάρχουν εκατομμύρια αναφορές για το γανόδερμα στο internet, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται εκατοντάδες έγκυρες μελέτες δημοσιευμένες σε επίσημα ιατρικά site (δείτε για παράδειγμα αυτή τη σελίδα: www.PubMed.com), χιλιάδες άρθρα από επώνυμους γιατρούς, διατροφολόγους κλπ.

alttherapy.blogspot.gr

περισσότερα
Back to top button