Ελλάδα

Ο κόσμος κατέκλυσε τη Νέα Ιωνία για το τελευταίο αντίο στον Παντελή Παντελίδη (εικόνες-βίντεο)

– Στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος η σορός του Παντελή Παντελίδη
– Έφτασε υπό τους ήχους των τραγουδιών του αδικοχαμένου τραγουδιστή
– Πλήθος κόσμου στην εκκλησία όπου η σορός του εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα
– Δεκάδες στεφάνια από φίλους του Παντελή…
– Η κηδεία του θα γίνει στις 15:00 στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης
– “Λαοθάλασσα” το βράδυ της Παρασκευής στο πατρικό του στη Νέα Ιωνία

Είναι μία ημέρα που οι συγγενείς και οι χιλιάδες θαυμαστές του Παντελή Παντελίδη δεν περίμεναν ότι θα έρθει. Η μέρα της κηδείας του αδικοχαμένου τραγουδιστή, δύο μέρες μετά τον τραγικό θάνατό του στο τροχαίο που έγινε κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ήδη πολύς κόσμος έχει ξεκινήσει να καταφθάνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία, κοντά στο σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής.

Έχει ήδη φτάσει στον Ι.Ν. η σορός του Παντελή Παντελίδη, η οποία θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Χειροκροτούσαν οι εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονται στην εκκλησία, ενώ η μουσική του τραγουδιού “Είχα κάποτε μια αγάπη” συνέθετε το σκηνικό… Στην συνέχεια θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ για τις 15:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η κηδεία του…

Δείτε τις πρώτες εικόνες…

Λατρεία και λαϊκό προσκύνημα

Η αγάπη που έτρεφαν οι θαυμαστές του Παντελή Παντελίδη προς το πρόσωπό του είναι δίχως προηγούμενο. Εκατοντάδες ήταν αυτοί που έφταναν τόσο την Πέμπτη, την ημέρα της τραγωδίας, όσο και την Παρασκευή στο σημείο που ο αγαπημένος τραγουδιστής έχασε τη ζωή του.

Άφηναν ένα λουλούδι, άναβαν ένα κερί, έγραφαν μηνύματα αγάπης. Το ίδιο σκηνικό και στη Νέα Ιωνία. Εκεί όπου ο Παντελής γεννήθηκε και μεγάλωσε. Εκεί όπου οι γονείς του διατηρούν πρακτορείο ΟΠΑΠ, στο οποίο ο τραγουδιστής βοηθούσε ακόμη κι όταν το “αστέρι” του είχε ήδη λάμψει.

Ενδεικτικό μάλιστα είναι το γεγονός πως στην πρωτεύουσα φτάνουν για την κηδεία του Παντελή Παντελίδη άνθρωποι ακόμη κι από την επαρχία!

Κοσμοσυρροή στη Νέα Ιωνία

Ο χαμός του Παντελή Παντελίδη “βύθισε” σε βαρύ πένθος την οικογένεια του.Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σπαρακτική μορφή της χαροκαμένης μητέρας του, Αθηνάς, στην οποία είχε ιδιαίτερη αδυναμία και της αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του.

Δεκάδες κόσμου συγκεντρώνονταν από το πρωί της Παρασκευής στο πατρικό του Παντελή Παντελίδη στη Νέα Ιωνία, εκεί όπου μεταφέρθηκε η σορός του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα.

Την σορό μετέφερε ένα λευκό αυτοκίνητο, ενώ το φέρετρο ήταν επίσης λευκό. Ο Παντελής Παντελίδης σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ντυμένος με την στολή του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο υπηρέτησε για δέκα ολόκληρα χρόνια…

 

 

Οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι στη γειτονιά του…

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης – Κώστας Στάμου

newsit.gr

περισσότερα
Back to top button