Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Σήμερα ο Ετήσιος Χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού

kunigetikosargous

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού διοργανώνει τον ετήσιο χορό για την κοπή βασιλόπιτας στις 19 Φεβρουαρίου 2016 ημέρα Παρασκευή στο Ακρόαμα .

Ώρα Προσέλευσης: 22:00

 

 

Γνωρίζοντας τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άργους Ορεστικού

Πλούσιος κυνηγετικά Νομός ο Νομός Καστοριάς που δέχεται μεγάλη πίεση από κυνηγούς που τον επιλέγουν για τις εξορμήσεις τους από όλη την Ελλάδα.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος του Άργους Ορεστικού κάνει εξαιρετική δουλειά αφού αυτός είναι ο λόγος που οι κυνηγοί βρίσκονται κοντά στον σύλλογο.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού ιδρύθηκε το 1976 συμπληρώνοντας 40 χρόνια λειτουργίας του, από ομάδα ανθρώπων που αγαπούσαν τη φύση και το κυνήγι

Έχει φτάσει τα 600 μέλη και σήμερα αριθμεί 500 μέλη, η κρίση έκανε κάποιους συνάδελφους μας να μείνουν μακριά από αυτό που αγαπούν τόσο πολύ.

Σκοπός μας είναι η οργάνωση των κυνηγών η απόκτηση της συνείδησης για την εφαρμογή των διατάξεων που νομοθετεί η πολιτεία, την ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο κυνηγός είναι ο φρουρός του δάσους από τις πυρκαγιές αφού βρίσκετε αρκετές ώρες της ημέρας σ” αυτό.

Συμμετέχουμε με εθελοντικές ομάδες στην πολιτική προστασία για την φύλαξη των δασών μας για την καταστολή των πυρκαγιών με ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τα λίγα μηχανικά μέσα που διαθέτουμε.

Εμπλουτίζουμε το βιότοπο κάθε χρόνο και σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, απελευθερώνοντας θηρεύσιμα είδη πάντοτε με την έγκριση της δασικής υπηρεσίας του Νομού μας.

Πραγματοποιούμε σπορές και ρίψεις τροφών στα καταφύγια στους μήνες που η τροφή μειώνεται σημαντικά.

Κατασκευάζουμε χώρους αναψυχής για όλους αυτούς που αγαπάνε την φύση όπως κιόσκια και βρύσες.

Προστατεύουμε το κυνήγι από την λαθροθηρία με απασχόληση θηροφυλάκων και μέσων μετακίνησης καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τα έξοδα τους και πάντοτε με τις υποδείξεις και την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δασών του νομού μας.

Συμμετέχουμε ενεργά σε προγράμματα της πολιτείας στην αντιμετώπιση της εμφανιζόμενης των τελευταίων χρόνων της νόσου της ΛΥΣΣΑΣ.

Το έργο των κυνηγητικών συλλόγων είναι έμπρακτο και με πλήρη διαφάνεια οι οικονομικοί πόροι είναι οι συνδρομές μόνο από τους κυνηγούς.

Προσφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό και δεν εισπράττουν ούτε ένα ευρώ από το κράτος αλλά ούτε και από κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

 

orizontespress.gr

 

περισσότερα
Back to top button