Ελλάδα

Guardian: Δύο ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες του κόσμου – Έκπληξη η επιλογή (εικόνες)

Τι κάνει μία παραλία μοναδική; Το τοπίο, τα νερά, το πόσο ερημική ή κοσμοπολίτικη είναι. Οι απαντήσεις ποικίλουν, ανάλογα με το τι ζητά κανείς.

Και η χώρα μας έχει τόσες πανέμορφες παραλίες, που τα ξένα μέσα δεν χορταίνουν να τις εκθειάζουν, επιλέγοντας κάθε φορά διαφορετικές. Αυτή τη φορά, ο Guardian αποφάσισε να καταρτίσει τη λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες στον κόσμο, μπαίνοντας από τώρα σε καλοκαιρινό κλίμα.

Κι αν ο Μύρτος, οι Εγκρεμνοί ή το Ναυάγιο και το Ελαφονήσι έχουν σχεδόν μόνιμη θέση σε τέτοιου είδους λίστες, αυτή τη φορά η «διάκριση» ήρθε για δύο άλλες παραλίες, στο Πήλιο και τη Νάξο. Η βρετανική εφημερίδα συμπεριέλαβε στις κορυφαίες του κόσμου τις παραλίες Φακίστρα και Αγιος Γεώργιος.

Η Φακίστρα τοποθετήθηκε μάλιστα στην έβδομη θέση, στην 50άδα του κόσμου. Η παραλία που βρίσκεται στο ανατολικό Πήλιο, κοντά στην Τσαγκαράδα, έχει λευκή άμμο και βότσαλα και καθαρά καταγάλανα νερά, γράφει ο Guardian εξηγώντας την επιλογή, ενώ σημειώνει ότι πέρα από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μπορεί να την απολαύσει κανείς μόνος του.

Από την άλλη, ο Αγ. Γεώργιος στη Νάξο επελέγη από τον Guardian ως η κορυφαία παραλία της Ευρώπης για οικογένειες και είναι στη 13η θέση της λίστας. «Η Ελλάδα είναι γεμάτη υπέροχες παραλίες, αλλά όταν το θέμα είναι η προσβασιμότητα και ένα μέρος φιλικό στα παιδιά, η Νάξος είναι ασυναγώνιστη», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Οσο για την κορυφαία παραλία στον κόσμο, σύμφωνα με τον Guardian είναι η Source d’Argent στις Σεϊχέλες, που μοιάζει βγαλμένη από καρτ ποστάλ.

iefimerida.gr

περισσότερα
Back to top button