Ελλάδα

Ιδιοκτήτης Ryanair: Ζητώ συγγνώμη από τους Έλληνες (βίντεο)

rynairΜιλώντας στο euronews, το «αφεντικό» της Ryanair, Michael O’Leary,  ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια που είχε κάνει για τους Έλληνες και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πέρυσι, σε ιρλανδική εφημερίδα.

Εκεί, είχε δηλώσει:  «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική, όμως η σημαντικότερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι ότι εξέλεξαν ένα μάτσο παλαβούς για να ξεφύγουν από τη λιτότητα»

«Λυπάμαι για τα σχόλια και τον τρόπο που μεταφέρθηκαν, αλλά νομίζω ότι η βασική επισήμανση που έκανα ισχύει, ότι η εκλογική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ «θα απαλλαγούμε από τη λιτότητα» δεν είχε καμία αξιοπιστία και, όπως αποδείχθηκε, η κυβέρνηση άλλαξε πορεία. Έχουμε περάσει τα ίδια στην Ιρλανδία. Η δυσκολία για τους Έλληνες είναι ότι δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τους δανειστές, όταν θέλεις να πας και να δανειστείς περισσότερα χρήματα από αυτούς.»

Πάντως, οι σχέσεις των δύο πλευρών δε φαίνεται να έχουν εξομαλυνθεί. Ο επικεφαλής της Ryanair δήλωσε ότι, το Δεκέμβριο, κατέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση σχέδιο ανάπτυξης, όπου προτείνει μείωση φορολογίας με αντάλλαγμα περισσότερους επιβάτες, αλλά ακόμα δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

topontiki.gr

περισσότερα
Back to top button