ΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Άλλο κόρη…Άλλο γιός”: Ενημέρωση στο 3ο Λυκείο Καστοριάς για τα δύο φύλα (φωτο)

8764545

Ο Εθελοντικός Οργανισμός  για τα δικαιώματα του παιδιού « Κέλετρον Αγάπη για το παιδί» ύστερα από πρόσκληση του 3ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς  και ειδικότερα της καθηγήτριας, της κας Στέλλας ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση για τις διαφορές φύλου σε επίπεδο νευροβιολογικό και τις διαφορές τους στην γνωστική επεξεργασία και στην συμπεριφορά, στα πλαίσια του Project που πραγματοποιεί η κα. ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ Στέλλα με θέμα « Άλλο κόρη…Άλλο γιός : Η κοινωνική κατασκευή του φύλου»

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, να παρουσιάσει τις δράσεις του εθελοντικού οργανισμού και να ζητήσει την συστράτευση και της σχολικής κοινότητας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Η ψυχολόγος του οργανισμού μας κα. ΜΑΛΕΑ Γεωργία παρουσίασε όλες τις πτυχές του θέματος περιγράφοντας τις διαφορές των εγκεφαλικών ημισφαιρίων στα δύο φύλα και πως αυτές σχετίζονται με την γνωστική επεξεργασία στον άνδρα και στην γυναίκα. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά για το πώς τα δύο φύλα  επεξεργάζονται τα διάφορα και ποικίλα ερεθίσματα αλλά και πώς αυτό επηρεάζει την γενικότερη συμπεριφορά τους. Ενώ στην συνέχεια απάντησε στα ερωτήματα των παιδιών.

 

Η διοίκηση του εθελοντικού οργανισμού ευχαριστεί θερμά:

Τον Λυκειάρχη του 3ου Λυκείου Καστοριάς κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Αναστάσιο για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

Την καθηγήτρια κα. ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ Στέλλα για την πρόσκληση, την φιλοξενία και την συνεργασία.

Την ψυχολόγο του οργανισμού μας κα. ΜΑΛΕΑ Γεωργία για την τοποθέτηση της.

Και το νεαρό ακροατήριο του 3ου Λυκείου Καστοριάς , που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή την παρουσίαση.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Νικολόπουλος Γεώργιος

76535676

περισσότερα
Back to top button