ΓούναΚαστοριά

Συνδέσμος “Προφήτης Ηλίας”: Η συνάντηση για το κομματιαστό

WIN_20160213_142517 (2)Μετά από πρόταση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα και Σχεδιαστή κ. Λάζαρου Σαββίδη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12-2-2016 συνάντηση επιτροπής του Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς με γουνοποιούς – μέλη που θα συμμετέχουν σε ένα ερευνητικό project σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση ιδεών με κύριο υλικό το κομματιαστό το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο οικονομικό, δημιουργικό και ανταγωνιστικό κεφαλαίο της Καστοριανής γουνοποιητικής τέχνης.

Αυτό θα επιτευχθεί σε συνεργασία με νέους σχεδιαστές οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 13-2-2016 όπου τους έγινε μια πρώτη ενημέρωση για τους σκοπούς και τους στόχους της διαδικασίας. Οι σχεδιαστές καλούνται να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα έρευνας, συνδέοντας με αυτόν τον τρόπο την εκπαίδευση με την παραγωγική διαδικασία.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων γουνοποιών, που ασχολούνται με το απόκομμα αλλά και των σχεδιαστών, ήταν απόλυτα θετική, κάτι που αφ’ενός δείχνει την αγωνία και το ενδιαφέρον για το μέλλον του κλάδου και αφετέρου δίνει πίστη στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς ότι τα αποτελέσματα αυτού του ερευνητικού προγράμματος θα είναι άμεσα, με πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Όσοι ακόμη σχεδιαστές, αλλά και γουνοποιοί που δουλεύουν κομματιαστό ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» (Τηλ. Επικοινωνίας 24670-22353 & 24670-23116 – Ώρες λειτουργίας 8.30 – 16.30).

 

Εκ της Διοικήσεως

περισσότερα
Back to top button