Ελλάδα

«Αντίο» Μαρία Παπουτσάκη

Maria-Papoutsaki-400x268

 

Είναι οδυνηρό όταν ξαφνικά μαθαίνεις ότι ένας καλός σου συνάδελφος- που για πολλά χρόνια βρέθηκες στα ίδια δημοσιογραφικά γραφεία μαζί του-  έφυγε για πάντα.

Και συγκλονίζεσαι όταν διαπιστώνεις ότι πριν ένα χρόνο, ο άνθρωπος αυτός ήταν γεμάτος ζωή και δούλευε ασταμάτητα. Δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Η Μαρία Παπουτσάκη, πέθανε σήμερα το πρωί του Σαββάτου (13 Φεβρουαρίου) , μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Πριν από ένα χρόνο, πήγε στο νοσοκομείο γιατί αισθανόταν κάποιους περίεργους πόνους.Μέχρι τότε δεν είχε κανένα πρόβλημα. Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο και από τότε άρχισε η αντίστροφος μέτρηση.

Ωστόσο η Μαρία που ήταν πάντα μαχητής, δεν το έβαλε κάτω. Πριν από λίγο καιρό βγήκε στη σύνταξη και άρχισε να ασχολείται με την πολιτική. Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2015 κατέβηκε ως 4η υποψήφια Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη.

Όμως τους τελευταίους δύο μήνες δεν αισθανόταν καλά και μπήκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί ενημέρωσαν το σύζυγό της και συνάδελφο δημοσιογράφο Μιχάλη Αλεξανδρίδη, ότι τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Και ο χρόνος ελάχιστος.

Σε ηλικία 62 ετών η Μαρία Παπουτσάκη «έσβησε» στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Είχε  γεννηθεί στο χωριό Πισκοπιανό στη  Χερσονήσο Ηρακλείου Κρήτης.

Σπούδασε  δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Πρώτη», «Επικαιρότητα», «Αυριανή», το περιοδικό «Ταχυδρόμος», τον ρ/σ «Flash».

Κάλυπτε το ρεπορτάζ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τα τελευταία 23 χρόνια εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel.

Εκεί γνωριστήκαμε με την Μαρία.

Στο Mega Channel.  Ήταν πάντα  ευγενική και πάντα πρόθυμη να συμπαρασταθεί σε όποιον της ζητούσε βοήθεια.

Η Μ. Παπουτσάκη που δούλευε και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων , έλαβε και το «Βραβείο Αξίας του ΑΠΕ».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Μαρία Παπουτσάκη υπήρξε μια υπέροχη γυναίκα. Μαχητική δημοσιογράφος και αφοσιωμένη σύντροφος. Σε όλη την πορεία της επέδειξε ήθος, εντιμότητα, επαγγελματισμό και δύναμη. Για όλους εμάς, και εμένα προσωπικά, υπήρξε κυρίως μια φίλη, αληθινή με καθαρή σκέψη και ειλικρινή φωνή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της. Αντίο αγαπημένη μου Μαρία».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, δημοσιογράφος  Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Με την Μαρία είχαμε δουλέψει μαζί πολλά χρόνια σε εφημερίδες. Ήταν πάντα η ευγενική μας φίλη, πρόθυμη να μας συμπαρασταθεί ή να μας φωτίσει με τις γνώσεις της. Η Μαρία Παπουτσάκη υπήρξε μεγάλη δημοσιογράφος, μεγάλη ρεπόρτερ. Σεμνή αλλά πάντα παρούσα. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους πολύ δικούς της ανθρώπους»

Η κηδεία της Μαρίας Παπουτσάκη θα γίνει  την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στο Α” Νεκροταφείο.

Πέρης Χαλάτσης

 

now24.gr

περισσότερα
Back to top button