Ελλάδα

Συνταγή: Εδώ η καλή Πάστα Φλώρα!

658-pasta-flora-by-rinioΓια τη μαρμελάδα που περίσσεψε…

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 χαρτάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κιλό μαρμελάδα της επιλογής σας

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν’ ασπρίσει και να αφρατέψει.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το κονιάκ.
  3. Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα και ζυμώστε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
  4. Στρώστε τα 2/3 της ζύμης στο σκεύος καλύπτοντας τα τοιχώματα.
  5. Απλώστε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια.
  6. Ψήστε την τάρτα στους 175 C για 30′-35′.

sintagespareas.gr

περισσότερα
Back to top button