• Επικοινωνία

m.Φούιτ.gr

  • Πρωτοσέλιδο
  • Καστοριά
  • Δυτική Μακεδονία

    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Ο ΠΑΟΚτζής από Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!

        Ο ΠΑΟΚτζής από την Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Καστοριά

      Χάντμπολ – Β΄Εθνική: Η Καστοριά υποδέχεται τα Ιωάννινα

        ΑΟΑ Καστοριάς – ΑΟ Ιωαννίνων...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Ελλάδα, Καστοριά, τελευταίες ειδήσεις

      Τέσσερις Καστοριανούς αθλητές βράβευσε η Κωπηλατική Ομοσπονδία

      Τέσσερις Καστοριανούς κωπηλάτες που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις βράβευσε χθες η ΕΚΟΦΝΣ σε μια λαμπρή τελετή. Πρόκειται για τους...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Τέλος από τον Παναργειακό ο προπονητής Νίκος Τσακάλης

      Σε συνάντηση της διοίκησης του Παναργειακού με τον προπονητή της ομάδας κ. Τσακάλη Νικόλαο αποφασίστηκε η...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Καστοριά

      Βράβευση της Θ. Εμμανουηλίδου από την Κωπηλατική Ομοσπονδία (φωτο)

      Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία βράβευσε χθες τους...
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Διπλή «επίθεση» στους ΙΧηδες – Τι τους περιμένει μέσα στον Φεβρουάριο

by user / Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 / Published in Ελλάδα

ab5ae2f1ebf37befb412bb26626eef7d_LΟι… καλοσύνες και οι καθυστερήσεις από την πλευρά του δημοσίου τελείωσαν. Ο προϋπολογισμός προβλέπει την επιβολή συγκεκριμένων μέτρων τα οποία αν δεν υλοποιηθούν θα ανοίξουν και άλλες τρύπες με αποτέλεσμα να αναζητηθούν ισοδύναμα. Από το να την πληρώσουν κάποιοι άλλοι, σκέφτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, καλύτερα να την πληρώσουν οι «παραβάτες».

Έτσι, μέσα στον Φεβρουάριο, εξαπολύεται διπλή επίθεση στους οδηγούς: πρώτη επίθεση σε αυτούς που έχουν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητά τους και δεύτερη σε αυτούς που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Η πρώτη επίθεση αφορά σε όσους δεν πέρασαν τα αυτοκίνητά τους από ΚΤΕΟ. Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών θα ετοιμάσουν τη λίστα –αναμένεται να έχει περισσότερα από 800.000 αυτοκίνητα- ενώ το πρόστιμο των 150 ευρώ θα εμφανιστεί απευθείας στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Taxisnet και στην προσωποποιημένη πληροφόρηση.

Το δεύτερο χτύπημα αφορά σε όσους εξακολουθούν να έχουν σε κυκλοφορία ανασφάλιστο ΙΧ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης υπέγραψε τη σχετική απόφαση και μέσα στον μήνα αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποστολή τουλάχιστον 600.000 ειδοποιητηρίων. Αναμένεται να δοθεί περιθώριο 10 ημερών στους οδηγούς για να ασφαλίσουν τα οχήματά τους πληρώνοντας όχι μόνο το κόστος των ασφαλίστρων αλλά και πρόσθετο τέλος 250 ευρώ.

Τα δύο μέτρα έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό ενώ ειδικά το μέτρο με τον εντοπισμό των ανασφάλιστων ΙΧ θα έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί από πέρυσι.

Η καθυστέρηση, θα οδηγήσει στο να αποσταλούν όλα τα ειδοποιητήρια μαζί ενώ οδηγοί που δεν θα έχουν ανταποκριθεί στις δύο υποχρεώσεις τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα 400 ευρώ συν το κόστος για το έλεγχο του αυτοκινήτου αλλά και για την ασφάλισή του.

Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν επειδή θα έχουν εντοπιστεί ανασφάλιστα τα οχήματά τους, θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ (σ.σ περιλαμβάνει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια οχήματα που εμφανίζονται να κυκλοφορούν με πινακίδες και ως εκ τούτου να έχουν την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας) με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών η οποία και εμπεριέχει όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια.

Από τη στιγμή που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο, ο οδηγός θα έχει χρονικό περιθώριο οκτώ ημερών προκειμένου είτε να δώσει εξηγήσεις (π.χ θα μπορεί να αποδείξει ότι έχει ασφαλίσει το όχημά του και ότι εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ) είτε να επιλέξει μια εταιρεία για να ασφαλίσει το όχημα.

Η ασφάλιση, πέραν του ασφαλίστρου, θα επιβαρύνεται με 250 ευρώ επιπλέον. Το ποσό θα δίδεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία. Αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών οι οποίες είναι:

· Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες
· Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής
· Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και
· Χρηματική ποινή μέχρι €3.000

fpress.gr

  • Tweet
Tagged under: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About user

What you can read next

Νοσταλγικά παιχνίδια της δεκαετίας του ’90
”Κανόνι” στην εταιρεία security «Πυρσός» – Στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι
Πώς να έχετε το σπίτι σας τακτοποιημένο όλη μέρα

© 2015. All rights reserved. Buy Kallyas Theme.

TOP