Ελλάδα

Άνθιμος: Καταφέραμε να ακυρώσουμε ΕΝΦΙΑ 500.000 ευρώ για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

anthimos_aftodioikisi-620x320

Η Εκκλησία δεν έχει ούτε ένα τετραγωνικό

Στην αποκάλυψη ότι η μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ύψους 500.000 ευρώ για κτήριό της προχώρησε ο μητροπολίτης Άνθιμος.

Μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο Άνθιμος ανέφερε πως κατάφερε να ακυρώσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, για το κτίριο της μητρόπολης.

Ισχυρίστηκε δε ότι η Εκκλησία και συγκεκριμένα η μητρόπολη Θεσσαλονίκης «δεν έχει περιουσία».

«Ποια περιουσία; εμείς δεν έχουμε περιουσία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία να δώσει, ούτε ένα τετραγωνικό», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο έσοδο είναι από το κεράκι που ανάβουν οι πιστοί».

 

Προσφυγικό: Να βοηθήσουμε μεν, αλλά…

Αναφορικά με το προσφυγικό είπε ότι «το χρέος μας είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε, αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε, μέχρι εκεί που δεν αρχίζει να αμφισβητούνται τα δικαιώματα ή ο τρόπος χρήσεως των περιουσιακών στοιχείων από κάθε άνθρωπο».

«Θέλει το πράγμα κάποια προσοχή σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του κράτους να εξυπηρετήσει σε όλες τις περιοχές της χώρας τους ανθρώπους αυτούς», είπε, ενώ σημείωσε ότι η διευθέτηση του ζητήματος των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα δημιουργεί αναταραχή και αρνητισμό στους κατοίκους.

 

topontiki.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button