Ελλάδα

Τούρτα νουγκατίνα

nugatina1.jpg_e960ec839ef8a54c5666417755cdb29dΓρήγορη και Εύκολη Συνταγή

Υλικά

  • Για τη βάση (2 παντεσπάνια)
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα περασμένη από το μπλέντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • Για τη γέμιση
  • 2 φλιτζάνια γεμάτα κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμη ή σπιτική
  • Για το γαρνίρισμα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί ή έτοιμη σαντιγί
  • 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα. Ανακατεύετε το αλεύρι με τα αμύγδαλα και την κανέλα. Αναμειγνύετε το μείγμα του αλευριού με τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  2. Μοιράζετε το μείγμα σε δύο ταψάκια στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15′-20′, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Αφήνετε τα παντεσπάνα να κρυώσουν.
  3. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή σύμφωνα με τη βασική μας συνταγή. Απλώνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στην επιφάνεια του ενός παντεσπανιού και σκεπάζετε με το άλλο.
  4. Καλύπτετε την τούρτα με τη σαντιγί σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά της. Για πιο περίτεχνα σχέδια χρησιμοποιήστε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίστε την τούρτα με τα καβουρντσμένα αμύγδαλα.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button