Υλικά
- γάλα: 5 λίτρα
- ζάχαρη: 600- 750 γρ. (ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε)
- μαστίχα: 2 κομμάτια (σε μέγεθος ρεβιθιού)
- κορν φλάουρ: 150 γρ.
- αλεύρι ανακατεμένο με νερό: 150 γρ.
- βανίλια: 6-7 σταγόνες
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το γάλα με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι με το νερό και τη μαστίχα. Αδειάζετε το μείγμα σε αντικολλητική κατσαρόλα και το βράζετε σε μέτρια φωτιά 5′-8′. Κατόπιν, αποσύρετε το σκεύος από την εστία.
- Τοποθετείτε ένα τάψι διαστ. 40×80 εκ. πάνω σε μία από τις εστίες της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε κουταλιά – κουταλιά από το μείγμα κρατώντας το ταψί γυρτό προς τη μία πλευρά, ώστε κάθε φορά που προσθέτετε καινούριο μείγμα κρέμας να καίγεται ο πάτος της.
- Για να σχηματίσετε την καμένη κρούστα στη βάση του ταψιού, θα χρειαστείτε 6-8 κουταλιές κρέμα. Προσθέτετε στην υπόλοιπη κρέμα τη βανίλια και την απλώνετε στο ταψί, πάνω στην καμένη βάση. Αφήνετε το γλυκό σε κρύοπ μέρος 6-8 ώρες.
- Κόβετε το καζάν ντιπί σε τετράγωνα κομμάτια. Τα αποσπάτε προσεκτικά με μια αιχμηρή μεταλλική σπάτουλα ξεκολλώντας μαζί και την καμένη βάση τους. Σερβίρετε το γλυκό λίγο δροσερό.