Καστοριά

Καστοριά: O μισοβυθισμένος κάδος «επέστρεψε» και πάλι στη θέση του

kadossΓια ακόμα μία φορά αποδεικνύεται η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης.

Η κυρία Βιβή Φαρσαλιώτου – Ιατρού είχε τονίσει επανειλημμένα την ύπαρξη ενός μισοβυθισμένου κάδου σκουπιδιών λίγο μετά το νοσοκομείο Καστοριάς, που κάποιοι είχαν πετάξει μέσα στη λίμνη. Η Δημοτική Αρχή αν και καθυστερημένα, ανταποκρίθηκε και επανέφερε τον κάδο στο σημείο όπου θα έπρεπε να βρίσκεται. Η κυρία Βιβή Φαρσαλιώτου – Ιατρού επέστρεψε με ανάρτηση η οποία αναφέρει:

«Πραγματικά χαρούμενη, γιατί, για 2η φορά μέσα σε λίγες μέρες, η Δημοτική Αρχή της πόλης μας, απέδειξε ότι -άμα θέλει- μπορεί να ανταποκριθεί στα μικρά καθημερινά <ατυχήματα> (όπως η διαρροή του νερού κάτω απ’ το Νοσοκομείο) ή στις <εξυπναδούλες> κάποιων που δεν έχουν ιδέα ότι οι ίδιοι έχουν πληρώσει τα πράγματα που καταστρέφουν (όπως ο κάδος που ρίξανε μέσα στην λίμνη). Αν δε, συμπληρώσουμε και την επιδιόρθωση του συντριβανιού (το Φθινόπωρο) για το οποίο, από την Ανοιξη, γράφαμε ότι υπήρχε βλάβη στις σωληνώσεις του και γέμιζε λασπόνερα χωρίς να λειτουργεί αποτελώντας εστία μόλυνσης, θλίψης και εγκατάλειψης στο κέντρο της πόλης….. έχουμε μια βάσιμη ελπίδα, ότι, αν συνεχίσουμε να δημοσιοποιούμε τα προβληματάκια αυτού του είδους….. σύντομα θα χαιρόμαστε μια καλύτερη Πόλη.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, την ανάσυρση του κάδου απ’ την Λίμνη, νιώθω πραγματικά την ανάγκη να πω, και Ευχαριστώ και Μπράβο, σ’ όποιον το πραγματοποίησε. Γιατί, αυτοί που τον ανέσυραν, ξέρουν πόσο πραγματικά <εύκολο> ήταν. Και μόνο αυτοί θα μπορούσαν ν’ απαντήσουν τελικά σ’ εκείνους με τις <όμορφες> και <ζεστές> κουβέντες που ακούσαμε και δημόσια και ιδιωτικά, του τύπου <αφού ξέρεις πού είναι και σ’ ενοχλεί, γιατί δεν πας να τον βγάλεις μόνη σου> ……

Δεν θα σταθώ σ’ αυτούς τους <καλοπροαίρετους> πολίτες, όμως. Θα σταθώ σ’ όλους τους άλλους, που στέκονται δίπλα μου, και δημόσια και ιδιωτικά, και θα στηριχτώ, για άλλη μια φορά στην εμπιστοσύνη και στον καλό τους λόγο, για να προσπαθήσουμε μαζί, να δούμε και τούτο το <θεματάκι> :
Ξεκίνησε ήδη το φετινό κλάδεμα των πλατανιών στην Βόρεια Παραλία. Οχι, δεν είμαι ειδικός ούτε ειδικός θα σας το παίξω. Τον κοινό νου τον οποίο δεν μου αμφισβητείτε θα επικαλεσθώ , για να πω ότι,

….. Αφού δεν ήταν δυνατό να κλαδέψετε ΟΛΑ τα πλατάνια την ίδια χρονιά.
….. Αφού δεν είναι και αμάν-τουθανατά- να τελειώσει και φέτος το κλάδεμα ΟΛΩΝ των πλατανιών
….. Αφού ακόμη τα περσινά κλαδεμένα δεν θα καταφέρουν ούτε σκιά ούτε ομορφιά να μας δώσουν και φέτος
….. Αφού γλιτώσαμε -όσοιγλιτώσαμε-τα εγκεφαλικά πέρσι από τον Ηλιο
….. Αφού κανένας δεν μας εγγυάται ότι θα τα γλιτώσουμε ΚΑΙ φέτος εφόσον δεν θα υπάρχει ικανή σκιά σ’ όλο το χιλιόμετρο της βόρειας παραλίας,

Γιατί δεν κλαδεύετε ένα παρά ένα φέτος και τ’ άλλα πλατάνια του χρόνου;
Μα την Αλήθεια, κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα, από κανέναν δεν θ ακούσετε γκρίνιες και παράπονα, κι όλοι Μπράβο στην εξυπνάδα, στην τακτική και στο νοικοκυριό θα σας πουν…..
ΥΣ. Από καρδιάς, ευχαριστώ το About Kastoria, το Fouit Kastoria κι όλα τα τοπικά blogs για τη συμπαράστασή και την στήριξή τους. Η προσπάθεια για την Καλύτερη Πόλη είναι κοινή.»

Βιβή.

 

kados_limni

kados2

 

aboutkastoria.gr

περισσότερα
Back to top button