Ελλάδα

Χωρίς γραπτές εξετάσεις ο διορισμός 11.500 εκπαιδευτικών – Το νέο σύστημα

asep-774x320-620x320

Καταργείται ο γραπτός διαγωνισμός – Επιλογή βάσει προσόνων και προϋπηρεσίας

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για το νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών

Χωρίς γραπτές εξετάσεις αλλά με ειδικά κριτήρια θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών που θα περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1.500 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», το υπουργείο Εσωτερικών θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα γίνει η μοριοδότησή τους μέσω του ΑΣΕΠ.

Τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη αφορούν την προϋπηρεσία των υποψηφίων (είτε ως αναπληρωτές είτε ως ωρομίσθιοι) τα προσόντα τους (πτυχία, μεταπτυχιακά, γλώσσες) , την ειδίκευσή τους και, τέλος κοινωνικά κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», θα σταθμίζονται τα κριτήρια της προϋπηρεσίας (είτε ως αναπληρωτής είτε ως ωρομίσθιος), των προσόντων (πτυχία, μεταπτυχιακά, γλώσσες), το αν έχουν επιλεχθεί από προηγούμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, της ειδίκευσης (παιδαγωγική επάρκεια) και τέλος κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση, πολυτεκνία κ.λπ). Αμέσως μόλις κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, το αίτημα του υπουργείου Παιδείας θα πάρει ΠΥΣ προκειμένου να υποβληθεί στο ΑΣΕΠ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή θα έχει ρόλο ρυθμιστή της διαδικασίας, καθώς θα είναι εκείνη που θα καταρτίσει τον πίνακα με τους διοριστέους, λαμβάνοντας υπόψη προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και θα ελέγξει τις ενστάσεις που ενδεχομένως θα υποβληθούν.

 

alfavita.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button