ΑγροτικάΚαστοριά

«Λαϊκή Ενότητα» Καστοριάς: Το 3ο μνημόνιο εξοντώνει τους αγρότες

laikienotita

Οι  αγρότες  ξεσηκώθηκαν σε  όλη  την  Ελλάδα  από  τη Κρήτη  μέχρι τον  Έβρο  γιατί  δεν  αντέχουν  άλλο τα  βάρβαρα εξοντωτικά  μέτρα  του  3ου  Μνημονίου  που  μαζί  ψήφισαν  στις  14 Αυγούστου ΣΥΡΙΖΑ,Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ  και ΑΝΕΛ.

Το 3ο  Μνημόνιο  αφανίζει κυριολεκτικά τους  αγρότες.

Ο βασικές αλλαγές όσον αφορά στο πεδίο της ασφάλισης των αγροτών συνοψίζονται στο ότι: α) το κράτος αποσύρεται από οποιαδήποτε χρηματοδοτική στήριξη παρείχε, β) ο ΟΓΑ ενοποιείται με τα άλλα Ταμεία, γ) οι ασφαλιστικές εισφορές σταματούν να καταβάλλονται ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία και μετατρέπονται σε φόρο επί του εισοδήματος για την κύρια σύνταξη και για την περίθαλψη.

 Οι αγρότες θα καταστραφούν κυριολεκτικά  με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους από 7% σε 20%. 

Εκτός από το 20% που θα πληρώνουν  οι  αγρότες για να έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στο μέλλον, θα πληρώνουν επιπλέον 6.95% για παροχές υγείας φαρμάκων κτλ.

Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τις άλλες δραματικές επιβαρύνσεις των αγροτών από τα  φορολογικά  μέτρα του 3ου μνημονίου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές, οδηγούν σε εξαφάνιση τη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας

Αυτή η λαίλαπα μέτρων, θα συνθλίψει ότι έχει μείνει ακόμα όρθιο στον αγροτικό τομέα και στην ελληνική ύπαιθρο.

 

Αγρότη, Αγρότισσα

Η ανατροπή των μνημονίων είναι μονόδρομος επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών και της αγροτικής παραγωγής.

Για τη «Λαϊκή Ενότητα» ο αγροτικός τομέας θεωρείται κρίσιμης σημασίας. Κατά συνέπεια άμεση προτεραιότητα έχει η  μείωση  του  κόστους παραγωγής  η χαμηλότοκη χρηματοδότηση  των  αγροτών  μέσα  από μια  δημόσια  νέα  ΑΤΕ και   η εφαρμογή ολοκληρωμένης εθνικής αγροτικής πολιτικής με στόχο την ενίσχυση της διατροφικής επάρκειας .

Η «Λαϊκή Ενότητα» αγωνίζεται για την πολύπλευρη στήριξη των αγροτών, κυρίως της οικογενειακής γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

 Όλα  τα παραπάνω κινούνται σε σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των λοιπών μνημονιακών κομμάτων, με τους δανειστές, το κεφάλαιο, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όμως, ανάμεσα στον αργό μνημονιακό θάνατο του λαού και της νεολαίας και σε μία νέα ελπιδοφόρα αρχή ρήξης με την Ευρωζώνη και τη χρεομηχανή, επιλέγουμε το δεύτερο.

Η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική θίγει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Γι’ αυτό, μόνο μια παλλαϊκή εξέγερση μπορεί να την ανατρέψει.

 

Η ΛΑΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Μόνο οι συντονισμένοι, μαζικοί, ενωτικοί, μαχητικοί πολύμορφοι και κλιμακούμενοι αγροτο-εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν  να  ανατρέψουν  το  3ο μνημόνιο  και  τις  μνημονιακές  πολιτικές  και  στον  αγροτικό τομέα  και ν’ ανοίξουν το δρόμο για μία ελπιδοφόρα εναλλακτική αντιμνημονιακή και προοδευτική πολιτική.

Να τους σταματήσουμε ! Υπάρχει άλλος δρόμος…

 

«Λαϊκή Ενότητα» Καστοριάς

περισσότερα
Back to top button