Καστοριά

Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου με τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. David D. Pearce

P1030770

“Τον σημαντικότατο διαχρονικό ρόλο της καστοριανής ομογένειας τόνισε η Μαρία Αντωνίου κατά την διάρκεια της συνάντησής της με τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. David D. Pearce

 

Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. David D. Pearce, συναντήθηκε η Μαρία Αντωνίου, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ελληνοαμερικανικής ένωσης στην Καστοριά.

Στο επίκεντρο της συνάντησης και της συζήτησης, που έγινε σε θερμό κλίμα, βρέθηκαν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και γενικότερα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Η Μαρία Αντωνίου, αφού υπογράμμισε ότι θεωρεί ιδιαίτερη τιμή την παρουσία του κ. Πρέσβη στην περιοχή μας, επισήμανε τις παραδοσιακές σχέσεις Ελλάδος και ΗΠΑ, τονίζοντας ιδιαίτερα τον σημαντικότατο διαχρονικό ρόλο της καστοριανής ομογένειας των ΗΠΑ που συμβάλλει στην ενίσχυση των δεσμών, χτίζοντας γέφυρες φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πρέσβης συνοδεύονταν από την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Rosemary Macray και την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Rebecca Fong, με τις οποίες η Μαρία Αντωνίου είχε εξίσου ολιγόλεπτες αλλά σημαντικές συζητήσεις.

P1030766

 

περισσότερα
Back to top button