ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Αγρο…θάλασσα στο Άργος Ορεστικό (αναλυτικό ρεπορτάζ – βίντεο)

agrotes2

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των αγροτών στην χθεσινοβραδυνή συνάντηση στο δημαρχείο του Άργους Ορεστικού, καταμαρτυρώντας έτσι τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και δίνοντας μια πρώτη γεύση του βαθμού συσπείρωσης των αγροτών απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και παρουσία του δημάρχου Άργους Πάνου Κεπαπτσόγλου, συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που ανακύπτουν από τις επερχόμενες αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό, κατατέθηκαν οι προτάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι θα σημάνει για τον αγροτικό κλάδο η ψήφιση των δύο αυτών σχεδίων.

 

platonasΜορφίδης Πλάτων: Προσχέδια-ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο
Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Καστοριάς με έδρα το Άργος Ορεστικό Μορφίδης Πλάτων, επεσήμανε πως τα νομοσχέδια αποτελούν ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο και προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως θα φτάσουν στα άκρα. Τέλος και ενόψει της συγκέντρωσης της Παρασκευής όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το κατέβασμα των τρακτέρ στους δρόμους και τη δημιουργία μπλόκων ο κ. Μορφίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή του αγροτικού κόσμου του Νομού στις επερχόμενες κινητοποιήσεις.

 


maikis-272x300Θωμάς Μάνος: Μας οδηγούν εκτός παραγωγικής διαδικασίας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, Θωμάς Μάνος, τόνισε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να καταλάβει ο κόσμος πως αυτά που έρχονται είναι Αρμαγεδδών, εξηγώντας πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο απέναντι στον αγροτικό κόσμο. Ευελπιστούμε, συνέχισε, πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και ξεκαθάρισε πως οι κινητοποιήσεις τόσο σε επίπεδο Καστοριάς όσο και Δυτικής Μακεδονίας θα είναι δυναμικές. Τέλος σημείωσε πως ο αγώνας αυτός δεν έχει κομματικές ταμπέλες και χρώματα, καλώντας ταυτόχρονα όλους τους αγρότες σε δυναμική συμμετοχή.

Τα επόμενα βήματα
Για σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του συντονιστικού των αγροτών, ενώ την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις που ουσιαστικά θα οδηγήσουν τα τρακτέρ στους δρόμους, κλιμακώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος των εκπροσώπων των αγροτών είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση έτσι ώστε να αποκτήσει ο αγώνας τη δυναμική που απαιτεί η στιγμή. Μάλιστα ο αριθμός των τρακτέρ που θα… ανάψουν μηχανές θα είναι και το κλειδί για τις τελικές αποφάσεις. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο πρόθεση είναι να ενημερωθεί και ο τελευταίος αγρότης του Νομού για το τι φέρνει το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό.

Μάρκος Πετρόπουλος

 

Δείτε τις δηλώσεις

agotes1

inkastoria.gr

περισσότερα
Back to top button