Εκτέλεση
-
Ροδίζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει 30’. Κατόπιν το βγάζετε και το διατηρείτε ζεστό.
-
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα ξαναβάζετε το κοτόπουλο και προσθέτετε το τζιν. Ανακατεύετε να απορροφηθεί το τζιν και προσθέτετε αμέσως το υπόλοιπο βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας από την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια. Περιχύνετε το φαγητό με την μπίρα και πασπαλίζετε με το καγιέν. Τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά 15’.
-
Όταν ψηθεί το φαγητό, βγάζετε το κοτόπουλο, ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν χρειάζεται συμπληρώνετε λίγο αλάτι και εκτός φωτιάς λίγο ακόμη βούτυρο. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και πασπαλίζετε με το μαϊντανό.