Ελλάδα

Kοτόπουλο μαγειρεμένο στην μπίρα με μανιτάρια και κρέμα

kotopoulo-krema-manitaria_8ab112496286867034e5789a00d6a799Υλικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 500 ml καστανή μπίρα
  • 2 κουταλιές της σούπας τζιν
  • 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι και πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

Εκτέλεση

  1. Ροδίζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει 30’. Κατόπιν το βγάζετε και το διατηρείτε ζεστό.

  2. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα ξαναβάζετε το κοτόπουλο και προσθέτετε το τζιν. Ανακατεύετε να απορροφηθεί το τζιν και προσθέτετε αμέσως το υπόλοιπο βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας από την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια. Περιχύνετε το φαγητό με την μπίρα και πασπαλίζετε με το καγιέν. Τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά 15’.

  3. Όταν ψηθεί το φαγητό, βγάζετε το κοτόπουλο, ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν χρειάζεται συμπληρώνετε λίγο αλάτι και εκτός φωτιάς λίγο ακόμη βούτυρο. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και πασπαλίζετε με το μαϊντανό.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button