- Μερίδες: για 1 ταψί
- Χρόνος προετοιμασίας: 15′
- Χρόνος μαγειρέματος: 55′
- Έτοιμο σε: 1:10 ‘
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια μπουγάτσα με πλούσια κρέμα και πασπαλισμένη με άφθονη άχνη ζάχαρη και κανέλα; Φτιάξτε την πρωί πρωί για το πρωινό και το κολατσιό στο σχολείο και το γραφείο και δε θα το μετανιώσετε.
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- Για την κρέμα
- 250ml γάλα
- 250ml νερό
- 80γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αβγά
- 80γρ. ζάχαρη
- 2 καψουλάκια βανιλίνης
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και το νερό και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά μαζί με το ξύσμα του λεμονιού.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, προσθέτετε το σιμιγδάλι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί για να γίνει ρευστό το μίγμα.
Βήμα 3
Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μίγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ανοίγετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας πάνω στο ταψί. Απλώνετε πάνω την κρέμα αφήνοντας κενό γύρω όσο δύο δάχτυλα.
Βήμα 5
Φέρνετε μια μια τις άκρες που περισσεύουν πάνω από τη γέμιση, τις αλείφετε με νεράκι και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι εδώ κι εκεί και βρέχετε με λίγο νερό.
Βήμα 6
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα η μπουγάτσα. Σερβίρετε τη μπουγάτσα χλιαρή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα και κόβοντας σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.